Culemborgse Miranda gaat een halfjaar lang aan de slag om kinderkamers op te vrolijken.

Culemborgse Miranda gaat een halfjaar lang aan de slag om kinderkamers op te vrolijken.

Bij toeval kwam Miranda van den Brink van het bedrijf Mamaranda onlangs terecht bij kringloopwinkel Social Return Culemborg. Daar raakte ze in gesprek met manager Jamila, die haar vertelde hoeveel armoede er eigenlijk in Culemborg is. ‘Stiekem weet je dat ook wel’ vertelt Miranda. ‘maar voor je gevoel is dat toch een beetje ver van je bed’.

De verhalen die haar verteld werden raakten haar enorm. Na overleg met Social Return besloten ze deze actie op te zetten . ‘Ik heb verf, en een klein beetje tijd. Waarom zou ik die kinderen niet verblijden met een mooie muurschildering in hun kamer’.

Miranda vertelt dat deze actie niet zomaar voor iedereen is. ‘Dit is echt bedoeld voor mensen die het niet zelf kunnen betalen. Het is voor mensen die minderbedeelden zijn, met jonge kinderen, in Culemborg’. Mensen die zich willen aanmelden kunnen een speciale flyer ophalen bij Social Return. Het zijn exact 6 flyers en op elke flyer staat een uniek nummer. Met dat nummer kunnen zij Miranda een bericht sturen, zodat zij met elkaar in gesprek kunnen gaan. Vanaf 1 november 2021 tot 1 mei 2022 gaat zij deze schilderingen doen.

Ik ben bij Miranda langsgegaan om meer te weten te komen over deze actie en wat het voor haar persoonlijk betekent.

Over de auteur

Marianne Stelwagen

Ik ben Marianne (Marnie) Stelwagen, 21 jaar oud en eerstejaars student aan de School voor Journalistiek te Utrecht. Ik ben erg geïnteresseerd in muziek en maatschappelijke problemen, een rolmodel daarin voor mij is Tim Hofman. Ik zal over allerlei onderwerpen schrijven!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.