Theater De Fransche School wil meer jongeren naar het theater hebben

Theater De Fransche School wil meer jongeren naar het theater hebben

Theater De Fransche School

Jongeren gaan steeds minder naar het theater. Dat merken ze ook bij theater De Fransche School in Culemborg. Zij vinden dit jammer, want juist voor jongeren is theater belangrijk. Door het oprichten van een jongerenpanel wil Theater De Fransche School hierin verandering brengen.

Directeur Wieke Vrijhoef vertelt dat de gemiddelde theaterbezoeker 40+ is en vaak een vrouw. Zij merkt dat jongeren veel minder naar het theater gaan. ‘Het is best zoeken naar hoe dit beter kan. Je kunt de jongeren vaak lastig bereiken en het theater is nou eenmaal geen hippe plek.’ Vrijhoef wil hier verandering in brengen. Door een jongerenpanel op te richten samen met een jonger iemand hoopt zij op meer inbreng van jongeren over wat zij graag willen zien en wat zij leuk vinden. ‘The floor is yours’, noemt Vrijhoef het.

 ‘De kracht van het theater is iets het podium geven’

Op de vraag waarom theater belangrijk is voor jongeren zegt Vrijhoef: ‘De belevenis is heel belangrijk en het maakt veel indruk. Theater is niet vlak, het heeft veel aspecten, iedereen gaat er iets anders van oppikken.’ Sommige bezoekers letten bijvoorbeeld vooral op techniek en decor, andere bezoekers letten op de acteurs en hun manier van spelen. Dat maakt theater interessant en uniek.

Verslaggever Emma Matthee gaat tijdens het interview dieper in op de Doeners, oftewel de vrijwilligers.

https://soundcloud.com/user-905612308/emma-matthee-de-fransche-school/s-nF9go7aVkj8?si=ed4f7d021fe640eb88cafcf4bc3b4d1e

Over de auteur

Emma Matthee

Mijn naam is Emma Matthee en ik ben 20 jaar oud. Sinds jongs af aan schrijf ik al verhalen over van alles en nog wat. Ik wil graag mijn kennis verbreden over de wereld van de journalistiek.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *