Eerste scholenfeest na twee jaar voor middelbare scholieren in Culemborg

Eerste scholenfeest na twee jaar voor middelbare scholieren in Culemborg

Pim van Veen organiseert samen met middelbare scholen KWC en Lek en Linge een groot schoolfeest in het DS eventcenter in Culemborg. Voor de tweede tot en met de zesde klas op vrijdag vijf november.

Door corona hebben de middelbare scholieren al meer dan twee jaar geen schoolfeest gehad. Pim van Veen zelf vader van een tienerdochter vond dat daar verandering in moest komen, hij kijkt immers zelf met veel plezier terug op schoolfeesten uit zijn middelbareschooltijd. Vandaar dat Pim zelf het initiatief nam voor een groot scholenfeest.

In september bij een ondernemersvergadering in de binnenstad raakte Pim in gesprek met Mark van Dooren. Mark van Dooren is cultuurcoördinator van Lek en Linge en heeft het idee met beide handen aangepakt. Ook de directies van beide scholen waren direct enthousiast. ‘Wat ik heel erg belangrijk vindt is dat de scholen het samen doen, zij hebben in het verleden wel eens met de ruggen naar elkaar toe gestaan. En nu pakken ze dit samen aan dat is wel heel gaaf om te zien.’ Aldus Pim van Veen

Pim van Veen wilde eerst de organisatie zelf op zich nemen en het kleiner aanpakken. Dat hield in dat alleen de jaarlaag van zijn dochter van beide scholen uitgenodigd zou worden. Na een gesprek met de gemeente kwam snel de conclusie dat daar heel veel verantwoordelijkheden bij komen kijken dus is het idee destijds even naar de achtergrond verplaatst.

Over de auteur

Lieke Bastiaansen

Hoi! Mijn naam is Lieke, ik ben 21 jaar oud en ik studeer aan de school voor journalistiek. Wat ik later wil gaan doen? Geen idee. Maar in de tussentijd zal ik je hier op de hoogte houden van al het nieuws uit Culemborg!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.