Reddingsbrigade Culemborg heeft er nieuwe lifeguards en lifeguard-schippers bij

Reddingsbrigade Culemborg heeft er nieuwe lifeguards en lifeguard-schippers bij

Examen Lifeguard Reddingsbrigade Culemborg

De reddingsbrigade Culemborg heeft de afgelopen twee weken bekend gemaakt dat er vier nieuwe lifeguards en twee nieuwe lifeguard-schippers bij zijn gekomen.  Deze vrijwilligers hebben het examen lifeguard en lifeguard-schipper afgelegd en gehaald. De gevorderde leden kunnen vanaf nu ingezet worden bij verschillende acties.

Op zondag zeventien en 24 oktober heeft de reddingsbrigade Culemborg zes leden gepromoveerd tot lifeguard en lifeguard schipper. Dit maakte ze bekend op de Instagram van de reddingsbrigade Culemborg. De gepromoveerde leden waren al eerder lid van de reddingsbrigade Culemborg en hebben met het halen van het lifeguardexamen een doorstroom gehad.

‘Het is altijd goed om een doorstroom te hebben binnen de leden.’, vertelt voorzitter van de reddingsbrigade Culemborg, Sandor Heijman. Met het hebben van een doorstroom blijven de leden getriggerd voor uitdaging en wordt het werk nooit saai. Door elk jaar twee keer de mogelijkheid te bieden voor een doorstroom is er binnen de vereniging genoeg ruimte voor ontwikkeling.

De vrijwilligers van de reddingsbrigade Culemborg zetten zich in voor de veiligheid op het water. Dit is op regionaal niveau; de alarmploeg en het verzorgen van veiligheid bij evenementen in Culemborg, maar ook op nationaal niveau; hulp aanbieden bij overstromingen of dergelijk wateroverlast op landelijk niveau. Denk hierbij aan de overstromingen bij Limburg in de zomer van 2021. Het belangrijkste doel dat de reddingsbrigade in Culemborg heeft is het vermijden en bestrijden van de verdrinkingsdood.

Verslaggever Sanne Bitter spreekt in een audio-interview Sandor Heijman, voorzitter van de reddingsbrigade Culemborg over het examen dat de leden afgelopen twee weken hebben afgelegd. Hoe het examen verloopt en wat belangrijk is tijdens zo’n examen.

[embed]https://soundcloud.com/sanne-bitter-213780799/interview-reddingsbrigade-sannebitter?si=9613bec103ff42b9b9b7d764bad3afc8[/embed]

Over de auteur

Sanne Bitter

Ik ben Sanne Bitter, 18 jaar, en zit nu in het eerste jaar van de HBO-opleiding journalistiek in Utrecht. Zelf weet ik al erg lang dat ik de journalistiek in wil! Ik ben erg sociaal, gedisciplineerd, en ben lekker eigenwijs. Met deze eigenschappen hoop ik mooie content te gaan maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.