Sinterklaasintocht gaat niet door in Culemborg

Sinterklaasintocht gaat niet door in Culemborg

Foto: rechtenvrije foto

De intocht van sinterklaas gaat dit jaar niet door in Culemborg. Dit komt door de lopende coronamaatregels. Er komen wel andere activiteiten omtrent sinterklaas, zodat kinderen de goedheiligman niet hoeven te missen.

Net als vorig jaar zal er geen intocht plaatsvinden in Culemborg door de huidige coronamaatregels. In veel andere gemeentes wordt de intocht gezien als een doorstroomlocatie. Het sinterklaascomité ziet dat niet zitten, omdat de meeste mensen stil staan en er dus eigenlijk geen doorstroom is. Volgens de overheid moet er dan gecontroleerd worden op een toegangsbewijs. Dit is volgens het comité niet te organiseren, omdat de locaties niet afsluitbaar zijn en de controle ook niet wenselijk is.

Gelukkig voor de kinderen organiseert het comité andere activiteiten. Anja Elands, medeorganisator van de intocht, zegt hierover het volgende: ‘We zijn nu aan het kijken om kleinschalige evenementen te organiseren waar minder mensen tegelijkertijd op af komen.’ Zo is het mogelijk om op 20 en 27 november bij de winkelcentra in Culemborg met sinterklaas en zwarte piet op de foto gaan.

Ondanks de vervangende activiteiten reageren de inwoners van Culemborg bedroeft op het nieuws. Anja Elands: ‘Ze begrijpen het wel, maar er heerst veel teleurstelling omdat dit het zoveelste evenement is dat niet door gaat.’

Verslaggever Yenzi Willemsen sprak met Anja Elands, lid van het sinterklaascomité in Culemborg, over het niet doorgaan van de intocht.

https://soundcloud.com/user-236631253/yenziwillemsenintochtsinterklaas?si=33d72b2dbf2c4a718412bbbddf377972

Over de auteur

Yenzi Willemsen

Hoi allemaal! Ik ben Yenzi Willemsen, 18 jaar oud en kom uit Tiel. Ik ben eerstejaarsstudent van de opleiding Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Ik ben erg geïnteresseerd in politieke ontwikkelingen en zou hier later graag verslag van willen doen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *