Plannen voor speelveld stadspark

Plannen voor speelveld stadspark

Plannen voor speelveld in stadspark


Ecoloog Ingrid Hille Ris Lambers heeft plannen klaar liggen voor stadspark Caetshage. Lambers: ’Het is een mooi stuk grond waar te weinig gebruik van wordt gemaakt.’ De gemeente wil hier verandering in brengen. De plannen van Lambers zijn in een vergevorderd stadium. Er moet nog één hindernis worden genomen.

Als het aan de ontwerpster is komen hier zo snel mogelijk mensen samen genieten van de natuur. Het park bestaat nu uit stadsboerderij Caetshage, wandelpaden, schapenweide en een  particulier stuk land waar nu nog twee pony’s op staan. Het park wordt nu gebruikt voor het maken van een wandeling en het uitlaten van honden. Het nodigt niet echt uit om te recreëren. Door onder andere speelweides met toestellen en picknicktafels toe te voegen moet daar verandering in komen. Naast recreëren komt er ook meer aandacht voor de ecologische diversiteit.

Het particuliere land waar de twee pony’s op lopen beslaat een groot deel van het park. ‘Het kan een heel mooi stuk park worden waar bewoners van de verschillende omringende wijken veel gebruik van zouden kunnen maken’, aldus Lambers. Daarvoor moeten we wel in onderhandeling met de eigenaar van het particuliere stukje land in het park. De gemeente is in gesprek.

Het is afwachten hoe dit zich gaat ontwikkelen maar Lambers heeft goede hoop dat er binnenkort ijsvogels en spelende kinderen te zien zijn.

Over de auteur

Jill Hilhorst

Mijn naam is Jill Hilhorst. Ik ben 19 jaar oud. Ik heb veel interesses en ben snel enthousiast en altijd nieuwsgierig, vandaar dat ik journalistiek studeer. Naast school, kook en eet ik graag uitgebreid met mijn vriendinnen. Misschien wordt ik later wel culinair journalist?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.