Culemborg maakt zich op voor Sinterklaas

Culemborg maakt zich op voor Sinterklaas

De Sinterklaas maakt zijn rentree in Culemborg. Sinterklaas en zijn zwarte pieten zullen aanwezig zijn bij het Winkelcentrum Parijsch, en de markt bij de Winkelcentrum Chopinplein. Dit zal allemaal gebeuren op 20 en 27 november. De commotie was de laatste jaren gericht op de racisme die Sinterklaas mogelijk met zich meenam, maar dit jaar is de kwestie gericht op iets anders.

De laatste jaren is de commotie groot geworden omtrent het kinderfeest Sinterklaas. Ondanks dat het een traditioneel Nederlands feest is, is er de laatste jaren veel rumoer over deze kwestie. Bepaalde groeperingen vinden dit een racistisch feest en refereren de koloniale geschiedenis van Nederland met deze kwestie. Ook op tv en de politiek ging dit onderwerp niet onopgemerkt. Voorstander van de Zwarte Piet vinden dat het een cultureel feest is, en dat het hoort bij de Nederlandse begrippen.

Het is natuurlijk een groot onderdeel: de jaarlijkse intocht die Sinterklaas houd om op zijn plek van bestemming te komen, en de kinderen en ouders een leuke dag te geven. Echter gooit Covid-19 dit jaar roet in het eten, en zal er een maatregel komen om de preventie van de mensen te waarborgen. Door het virus kunnen er geen intochten gepland worden, net zoals in 2020. De doorstroom locatie is niet van toepassing en de mensen moeten op de plek blijven staan. Als er bewegen mag geworden, moet de de overheid controleren op de coronatoegangsbewijs, maar dat is dus niet van toepassing door de maatregelen die zijn genomen.

‘Ik vind dat iedereen verantwoordelijkheid moet nemen voor haar eigen gezondheid’ zei een inwoner van Culemborg, die blijkbaar vind dat iedereen verantwoordelijk is voor haar eigen gezondheid. Wat vinden mensen van deze kwesties rondom Sinterklaas de afgelopen jaren? Zijn ze het ermee eens dat de schijnwerpers de laatste jaren zo erg op racisme is gelegd, en dat er dit jaar geen intocht mag zijn? We vragen aan de inwoners van Culemborg wat zij vinden van de actualiteiten rondom Sinterklaas.

https://soundcloud.com/ramin-mzada/sinterklaas1wav?si=21c83a86ea0643e0a3c0a191747a6e12

Over de auteur

Ramin Mahboubzada

Ik ben Ramin Mahboubzada en ben 21 jaar. Ik ben geïnteresseerd in de politiek, media en de sport. Ik zal de komende tijd in de gaten houden wat er in de omgeving Utrecht en Culemborg gebeurd en zal u onmiddellijk inlichten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.