ElkWelzijn druk aan het tuinieren in Culemborg

ElkWelzijn druk aan het tuinieren in Culemborg

Vrijwilliger Rob, druk aan het werk in één van de tuinen.

Het begon met een buurtmoestuin, maar tegenwoordig wordt er wekelijks door ElkWelzijn getuinierd bij mensen thuis. Sinds begin 2020 helpt de stichting onder het initiatief ‘Samen Tuinieren’ inwoners van Culemborg die het zelf niet meer kunnen vanwege gezondheidsproblemen, gebrek aan financiën of een klein netwerk.

Elke week helpt een groepje van rond de zeven vrijwilligers een woning. Wijkcoach Carlo de Waal geeft aan dat hij dit erg belangrijk vindt: ‘Als wijkcoach viel mij op dat er veel verwaarloosde tuinen waren. Op deze manier verhelpen we dit probleem en helpen we veel mensen er ook nog eens bij.’

‘Een burger kwam met het idee van een buurtmoestuin,’ vertelt de wijkcoach. ‘Hiermee zijn we aan de slag gegaan en uit het groepje daarvan kwam de vraag of ze meer tijd mochten besteden aan tuinieren.’ Vervolgens ontstond het initiatief ‘Samen Tuinieren’.

Inmiddels blijft het initiatief zich uitbreiden, zo is er al een extra moestuin bijgekomen genaamd ‘de molenmoestuin. Deze moestuin ligt achter het Bolderhuis bij de grote molen. Het initiatief lijkt hier volgens de Waal nog niet te stoppen: ‘Als je met groene initiatieven bezig bent, komen andere ideeën vanzelf naar je toe. We zijn aan het kijken naar een pluktuin en een boomgaard. Er zit dus in ieder geval muziek in’, sluit de wijkcoach af.

Ook zijn we in gesprek geweest met één van de vrijwilligers: Rob de Voogd

Over de auteur

Roy van den Bosch

Ik ben Roy van den Bosch, 23 jaar en ik zit in het eerste jaar van de opleiding Journalistiek in Utrecht. Geboren en getogen in Apeldoorn, vind ik het erg leuk om mijn wereld nu verder te verbreden in Utrecht. Ik interesseer mij erg in sport en wil hier ook in mijn journalistieke opleiding in verder gaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.