Het SKPC maakt leerwerk-hattrick

Het SKPC maakt leerwerk-hattrick

Een foto van het SKPC.

Het SKPC in Culemborg gaat wederom dit jaar aan de slag met het leer-werktraject. Het kinderdagverblijf kampt, evenals vele anderen, met een chronisch personeelstekort. De studenten worden binnen één jaar opgeleid tot bekwaam pedagogisch medewerker. 

In samenwerking met twee andere stichtingen, gelokaliseerd in Leerdam en Vianen, start het SKPC voor het derde jaar op rij met een leerwerk-traject. De studenten lopen een halfjaar stage en worden direct op een groep gezet. Ook volgen ze één les per week en krijgen ze opdrachten mee om aan te werken thuis. Aan het einde van het jaar als ze alle tentamens hebben gehaald, behalen ze hun diploma en krijgen ze direct een contract aangeboden.   

Brigitte Wansing, clustermanager van het SKPC, is erg enthousiast over de studenten die middels dit traject binnenstromen. ‘Je merkt doordat ze iets ouder zijn, ze ook meer levenservaring hebben.’ De minimale leeftijd om te starten met dit traject is 20 jaar, dus de meesten hebben al een studie afgerond of zijn werkende. Hierdoor staan ze zekerder voor de groepen, in tegenstelling tot iemand die rechtstreeks van de middelbare school stage gaat lopen.  

De kinderopvang hoopt met dit traject meer balans te creëren voor de werknemers die al in dienst zijn. Een werkdag van negen uur waar constant op kleine kinderen gelet moet worden, is veeleisend. Met de komst van de studenten is er meer ruimte om verlof te geven wanneer hierom wordt gevraagd. ‘Daar zit voor ons de grootste uitdaging. Als mensen vrij vragen om ze ook vrij te kunnen geven, want we hebben eigenlijk geen vervanging.’

https://soundcloud.app.goo.gl/FDcyW

Over de auteur

Mees Vogels

Ik ben Mees Vogels, een 21-jarige eerstejaars student Journalistiek aan de hogeschool in Utrecht. Ik ben een erg nieuwsgierig persoon met oog voor detail. Kenmerkend aan mij is mijn kritische en vaak ook tegendraadse houding. Ik vind taal erg interessant, vooral hoe dit zich uit in bijbehorende cultuur. Mijn vaste vriendengroep is opgebouwd uit verschillende nationaliteiten, waaronder Antilliaans, Pools, Duits en Koreaans. Al deze culturen vormen samen mijn vaste ondergrond voor een overwogen mening. Benieuwd waar deze mening op slaat? Neem een kijkje op de CuliWeekly en verrijk jezelf ;)

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.