Vijfjarig bestaan kopjes koffie met ervaring

Vijfjarig bestaan kopjes koffie met ervaring

Kopjes koffie met ervaring is een initiatief vanuit Culemborg Herstelt. Elke vrijdag is er voor mensen die ervaringen willen uitwisselen over psychisch kwetsbaar zijn, de mogelijkheid om een kopje koffie te komen drinken in het Z café aan de Ridderstraat. Op 2 november vierde dit initiatief haar vijfjarig bestaan.

Thea is een van de initiatiefnemers van Culemborg Herstelt.  Zij was na een opname in de GGZ haar ervaring gaan inzetten voor andere cliënten in de instelling, en merkte op dat er in het dagelijks leven ook behoefte is aan connecties met ervaringsgenoten. Zo ontstond het idee om op een neutrale plek bijeenkomsten te organiseren waar men ervaringen, verhalen en inspiratie kon delen.

Ondertussen is Culemborg Herstelt enorm gegroeid en breidt het concept zich uit naar steeds meer gemeenten binnen de regio Rivierenland. Ook is er een nieuwsbrief, die bijna dagelijks gedeeld wordt met alle abonnees. Zo was er zelfs in de coronaperiode, waar fysieke bijeenkomsten niet mogelijk waren, nog steeds houvast en de herinnering voor mensen dat ze er niet alleen voor staan.

Ik nam vandaag een kijkje in het Z café, waar het vijfjarig bestaan gevierd werd. Na een goed kopje koffie en een stukje taart, heb ik met Thea gesproken over hoe kopjes koffie met ervaring is begonnen en hoe het zich heeft ontwikkeld.

Over de auteur

Bianca van Steeg

Na getogen te zijn in Spakenburg ben ik verhuisd naar Utrecht voor de opleiding journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Mijn interesses liggen enorm uitgebreid, van gamen tot kunst tot de paardensport. Je zult mij dus zien schrijven over van alles en nog wat.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.