Dronefotos van Culemborg worden populair

Dronefotos van Culemborg worden populair

Steeds meer influencers komen als paddestoelen uit de grond. Culemborgers maken hun eigen content vanuit huis en posten dit op Instagram, Facebook en Youtube. Doordat er sponsoren zijn kunnen ook de kleine influencers hier een klein zakcentje aan verdienen. 

Rotterdamse droneliefhebber Johan van Boven maakt dronefoto’s van Culemborg. Hij is erg gegroeid het laatste jaar. ‘Kwestie van de juiste hashtags en de likes stromen binnen’ aldus Johan. De dronevlieger woonde voordat hij zich in Culemborg vestigde in Rotterdam. Hier kon hij zijn drone nergens vliegen omdat dit daar een no-fly zone is. 

Zijn vrouw komt uit Culemborg en wilde al langer terug. Dit was voor hem een goede reden om naar de Betuwe te verhuizen. ‘Eerst moest ik er niks van hebben’ zei Johan ‘nu vind ik de rust hier eigenlijk wel lekker’.  Volgende week komt zijn verjaardagkalender uit. 

Het verkeer in Culemborg kan soms moeilijk zijn met de fiets. Het is soms onduidelijk. Johan kan zich hier ook in vinden. Met de drone heeft Van Boven verschillende keren rond gevlogen. ‘Het is moeilijk om weer te geven’ zegt Van Boven.  

Ik sprak Johan: 

https://soundcloud.com/user-488926686/culemborg-van-boven?si=d4ea50a3c13d4a6a9e5706e1fff650a7

Over de auteur

Bram Könings

Hoi! Mijn naam is Bram(21). Ik ben eerstejaars student aan de opleiding voor journalistiek op de Hogeschool van Utrecht. Ik woon in Amsterdam maar kom uit Ophemert. In mijn vrije tijd maak en speel ik muziek. Het liefst met andere mensen. Ik speel gitaar en drums. Mijn interesses liggen bij kunst en cultuur.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.