Voor nieuw skatepark komt honderdvijftigduizend euro vrij

Voor nieuw skatepark komt honderdvijftigduizend euro vrij

het skatepark in Culemborg is nu weinig bezocht

Culemborg is toe aan een nieuw skatepark. Hiervoor is honderdvijftigduizend euro vrijgekomen. Jong en oud hebben zich hiervoor ingezet Het huidige skatepark is er slecht aan toe.

Het is regenachtig en het ziet er somber uit. De obstakels in het park zijn schots en scheef. Het skatepark heeft zijn beste tijd gekend. ‘Je ziet dat er niet over nagedacht is’, zegt Samuel Woudenberg een fanatiek skater uit Culemborg. ‘Er staat een schans en als je ervan af gaat beland je zo in het gras’, voegt Woudenberg toe. Op een zwarte oma fiets zien we twee jongeren naar het skatepark gaan. Met teleurstelling zijn de skaters al snel weg. Het asfalt wat er ligt heeft meer van grind weg dan het zachte asfalt wat skaters verwachten. Dit zijn nog maar een paar van de vele voorbeelden waarom het skatepark van Culemborg een nieuw jasje mag krijgen. Er is honderdvijftig duizend euro vrijgekomen om weer leven in het skatepark te brengen.

Voor het realiseren van een nieuw skatepark hebben veel mensen zich ingezet. Het begon allemaal 2 jaar geleden. ‘We hebben een petitie gestart om te kijken of er wel animo voor was’ zegt Henriét Wolbers adviseur Spelen Groen in de gemeente Culemborg. Animo was er zeker, hij is wel driehonderd keer getekend. Skaters in Culemborg moeten ook zelf dertigduizend euro inzamelen om het skatepark te kunnen realiseren. Na de petitie heeft stichting Elkwelzijn de skaters uit de buurt geholpen om in contact te komen met de gemeente.

In een stille ruimte komt er een vrolijke man aan lopen. Na een kopje koffie te hebben gedronken hebben wij een gesprek over de rol van Elkwelzijn in het vernieuwen van het skatepark. ‘We zagen de petitie en we wisten gelijk dat we deze jongeren konden helpen’, zegt Francis Nijhof jongeren medewerker bij Elkwelzijn. ‘Eerst hebben wij in beeld gebracht hoeveel skaters nou eigenlijk zijn.’ Al snel hadden we een appgroep met meer dan twintig man.’, aldus Nijhof. Elkwelzijn heeft de jongeren in contact gebracht met de gemeente. ‘Het is voor jongeren erg lastig om de gesprekken richting de gemeente te voeren’, voegt Nijhof toe.

Het nieuwe skatepark komt op dezelfde plek als de vorige. Dit is een goede plek omdat het later ook nog verder uitgebreid kan worden. Ook ligt het ver genoeg van de rest van de wijken zodat de jongeren geen overlast verzorgen.

Verslaggever Liza Risseeuw sprak met jeugdmedewerker Francis Nijhof:

https://soundcloud.com/liza-risseeuw/interview-skatepark-culemborg-final-liza-risseeuw/s-HXnJWZzKON4?si=9a0826fe50b6434e94c843ad1f1da203&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

\

Over de auteur

Bram Könings

Hoi! Mijn naam is Bram(21). Ik ben eerstejaars student aan de opleiding voor journalistiek op de Hogeschool van Utrecht. Ik woon in Amsterdam maar kom uit Ophemert. In mijn vrije tijd maak en speel ik muziek. Het liefst met andere mensen. Ik speel gitaar en drums. Mijn interesses liggen bij kunst en cultuur.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *