Schilderij van Sarah Janssen onthuld samen met wethouder Reus in de Vianese poort

Schilderij van Sarah Janssen onthuld samen met wethouder Reus in de Vianese poort

Het schilderij dat Sarah gemaakt heeft om de Vianese poort minder saai te maken is woensdag 1 december onthult door Sarah in het bijzijn van de wethouder, haar familie en een aantal toeschouwers. Het schilderij is enorm mooi en Sarah is er erg trots op. Het is een grote vlinder geworden met alle kleuren van de regenboog.

 

Onthulling:

Het was een grauwe regenachtige dag in Culemborg maar gelukkig was er nog een beetje kleur aan de dag. Met een klein groepje mensen op de welberuchte anderhalf meter werd het schilderij onthult, mensen waren enthousiast en Sarah was zelf erg vrolijk. De prachtige vlinder was met een doek beplakt. Sarah moest aan een touwtje trekken om dit doek te verwijderen en het schilderij zichtbaar te maken voor de toeschouwers. Wethouder Reus vond het ook een mooi schilderij en dat vertelde hij ook ‘de tunnel is zeker een stukje fleuriger geworden.’

Inititatievenloket:

Het idee is begonnen bij het initiatievenloket van Culemborg. Dit wordt al jarenlang gedaan. Het initiatieven loket is een mogelijkheid voor mensen om ideeën op te brengen. Een idee mag tot duizend euro kosten en goeie ideeën worden soms uitgevoerd. Er is ook met dit initiatievenloket een muur gebouwd voor ijsvogels.

Zo had Sarah ook een idee ingestuurd, ze wilde de Vianese poort leuker maken door middel van kunst. Eigenlijk wilde ze met graffiti aan de haal, maar het is uiteindelijk toch een schilderij geworden. Reus wilde dit idee graag uitvoeren. De uitvoering heeft een klein beetje vertraging opgelopen omdat ze toestemming nodig hadden van Pro Rail om het schilderij op te kunnen hangen. Het toestemming krijgen van Pro Rail duurde wat langer, maar zodra ze toestemming hadden gekregen heeft Pro Rail ook leuk meegewerkt, volgens Reus.

Saaie poort:

Het maken van het schilderij duurde niet heel lang, ‘het duurde niet heel lang, niet heel kort, ongeveer een paar dagen.’ Vertelde ze met een grote glimlach. Zelf was ze met het idee gekomen omdat ze de Vianese poort erg saai vond ‘de poort was zo grijs. Als ik er zelf doorheen reed was het enige dat ik kon denken, saai! Ik wilde het eigenlijk versieren met graffiti, maar omdat dit niet mocht heb ik het schilderij gemaakt.’ Iedereen stond te schuilen van de gietregen onder de nu minder saaie Vianese poort. De wethouder vindt ook dat de Vianese poort nu een stuk minder saai is en hij hoopt dat er veel meer versieringen komen zodat de hele poort opgevrolijkt kan worden. Sarah is erg trots op haar schilderij en ze wordt geïnterviewd door verschillende journalisten. Voor de foto’s poseert ze onder haar eigen schilderij. Sarah heeft geen lievelingskleur want ze houdt van elke kleun van de regenboog. Dit verklaart waarom de vlinder zo enorm kleurrijk is. De moeder van Sarah kijkt trots naar de vlinder en lacht naar haar dochter. Er wordt nog kort gekletst en al snel is het afgelopen. Dan gaat Sarah weer vrolijk naar huis.

Over de auteur

semmi van der Vegt

Ik ben Semmi Van der Vegt, spontaan, vrolijk, nieuwsgierig en knettergek. Ik ben 17 jaar oud, en ik zit nu in mijn eerste jaar journalistiek te Utrecht. Ik ben er lekker vroeg bij dus :). Ik hou van tekenen en creatief bezig zijn. Ook ben ik veel bezig met muziek en sport. Van A naar B pak ik mijn longboard en bevind ik mij het liefst tussen de mensen. Ik heb veel interesse in het sociale aspect van de mens, in het speciaal misdaad en andere taboes. Mijn doel als journalist is om documentaires te maken en teksten te schrijven die mensen vanuit een ander optiek laat kijken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.