Binnenstadregisseur Manoli Romero over haar werk

Binnenstadregisseur Manoli Romero over haar werk

Foto: Aangeleverd.

Binnenstadregisseur  Manoli Martín-Camuñas Romero timmert al jaren aan de weg om van de binnenstad van Culemborg een levendige boel te maken. Dit doet ze met haar werk als binnenstadregisseur, bij Culemborg Klopt, maar ook als pionier vanuit haar bedrijf: PIOEN & CO. Wij gaan op pad om uit te vinden waar binnenstadregisseur Manoli Romero achterstaat, en wat haar standpunten zijn!

Geboren

Manoli Martín-Camuñas Romero is geboren in het Limburgse Sittard, maar woont nu onderhand al 25 jaar in het mooie Culemborg. Echter kan het altijd mooier, want Manoli is binnenstadregisseur en hamert er altijd op om betere leefomstandigheden te bewerkstelligen in Culemborg. Dit doet ze om van de binnenstad een betere en levendigere plek te maken.

Werk

In 2016 bewerkstelligde de gemeente Culemborg een belangrijke slag: de Collectief Centrum Culemborg. Het leverde een samenwerking tussen pandeigenaren, cultuur en ondernemers. Dat resulteerde daar weer in de Gouden Driehoek. Er kwam een geoliede organisatie die samen ging werken om van de binnenstad van Culemborg een levendige boel te maken. Dit was een belangrijke slag volgens Manoli..

Ze houdt de groepen in de gaten in dienst van PIOEN&CO en Collectief Centrum Culemborg die met elkaar willen samenwerken, om de binnenstad beter te maken, door wissellijnen uit te werken en goed met elkaar te overleggen als ze iets willen bewerkstelligen in de stad. “Ik fungeer eigenlijk een beetje als een kruipolie en kijk alles van boven af”. Het doel is om horeca, winkels en dienstverlening dichter bij elkaar te laten krijgen, om zo een looproute vanaf het station naar het centrum aantrekkelijker te maken. Dat moet worden gedaan door bouw of renovatie. Dit moet allemaal vanaf 2022 bewerkstelligd worden. Het is aan de taak van Manoli als binnenstadregisseur om dit goed in de gaten te houden en het in de goede lijnen uit te werken op kantoor.

De bronafbeelding bekijken

Interesse

Qua interesse zit ze op een lijn met de SGG30: “Iedereen mag zijn wie die wilt zijn” citeert ze uit een zin uit de Social Development Goals. De 30 Sustainable Development Goals van de United Nations uit Amerika zijn de ‘Goals’ die gestimuleerd moeten worden om een ander parket voor de mensen in te gaan. Hier hoopt ze dat onder andere mensen kunnen zijn wie ze zijn in de vorm van diversiteit en etniciteit, klimaat neutraler en klimaatneutraal in 2030 en 2050 te worden , en het te bewerkstelligen dat meer mensen te voet of met de fiets gaan om de c02 uitstoot te verminderen. Echter kan ze er mee rekening houden dat dit moeilijk te bewerkstelligen is, maar het alternatief in elektrisch rijden is er waardoor dat co2 uitstoot verminderend kan zijn.

Jan Gehl

Ook is ze fan van de 84-jarige Deense architect en stedenbouwkundige: Jan Gehl. De man die bewerkstelligde dat Copenhagen helemaal op de schop was genomen door het klimaat neutraler en vrouwvriendelijker te maken. De man heeft er voor gezorgd dat Manoli een boegbeeld van hem is geworden, en dat ze stappen zal ondernemen om de binnenstad van Culemborg naar zijn hand toe te werken!

De bronafbeelding bekijken

Je hoort het in de podcast:

Over de auteur

Ramin Mahboubzada

Ik ben Ramin Mahboubzada en ben 21 jaar. Ik ben geïnteresseerd in de politiek, media en de sport. Ik zal de komende tijd in de gaten houden wat er in de omgeving Utrecht en Culemborg gebeurd en zal u onmiddellijk inlichten.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.