Ajax kijken in een café kan weer!

Ajax kijken in een café kan weer!

Woensdag vijftien september speelde Ajax zijn eerste Champions leaguewedstrijd. Deze wedstrijd konden de fans voor het eerst weer in een café volgen, ook Café Gijs de Rooy was weer open en klaar om fans te ontvangen.

Nadat de fans vorig jaar het hele Champions leagueseizoen thuis hebben moeten kijken vanwege het coronavirus, konden ze vanaf woensdag vijftien september de eerste Ajax-wedstrijd volgen, onder het genot van een pilsje.

Café Gijs de Rooy op de Javastraat 1 zat om deze reden ook weer zoals ouds helemaal vol met fans. Niet alleen de fans zijn blij dat het weer open is, ook het personeel van het café zijn blij om weer wat bekende gezichten te zien en weer omzet te draaien. Volgens barman Bernie van der Glas voelde het vertrouwd, ondanks de extra zoals hij dat noemt “politiefunctie” die hij erbij heeft gekregen.

Hij merkt dat de mensen weer behoefte hebben aan gezelligheid en ziet ook dat het binnen het café steeds meer opleeft wanneer de corona maatregelen weer worden versoepeld.

Het café is huiverig en gaat ervan uit dat de maatregelen niet meer heel snel verscherpt zullen worden, en vrezen dus niet om op korte termijn weer dicht te gaan. ‘Als we weer dichtgaan hoop ik ook dat het maar een maand duurt, want ik denk dat het grondwettelijk ook helemaal niet klopt wat er ingevoerd wordt.’ Aldus Bernie van der Glas.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.