De corona maatregelen in het tropenmuseum.

De corona maatregelen in het tropenmuseum.

Op 28 november 2021 zijn de nieuwe maatregelen in gegaan die het kabinet 26 november heeft aangekondigd. Waaronder de algemene sluitingstijd om 17:00. Hier heeft het Tropenmuseum in Amsterdam oost zich ook aan te houden.

Wanneer je als bezoeker het oude gebouw inloopt wordt er bij de ingang meteen om een vaccinatie-, herstel- of testbewijs gevraagd waarbij je ook een ID kaart moet laten zien dit om te controleren of de QR-code echt van de bezoeker is. Daarna kan de bezoeker de tickets laten zien en de exopsities en tentoonstellingen bewonderen waarbij het dragen van een mondkapje verplicht is. Het houden van anderhalve meter afstand tussen de bezoekers is van belang en is er een duidelijke scheiding met tape gemaakt in het midden van alle trappen. Dit houdt in dat de bezoekers rechts van hen de trap moeten gebruiken.

De bezoekers hebben weinig moeite met de maatregelen binnen het museum. Bezoeker Isabelle vertelde dat ze het ergens wel lekker vindt dat ze nu in al haar rust een museum kan bezoeken zonder dat het zo druk is. Wat het daarvoor wel was. Wel vindt ze het vervelend dat ze nu in deze wintermaanden niet ergens naartoe kan gaan om wat leuks te doen in de avond. Isabelle vindt de zogeheten “avond lockdown” geen probleem want de supermarkten blijven tot 20:00 open en dat is was in principe het enige was ze nog deed na 17:00 dus op dat gebied verandert er niet veel voor haar. Een andere bezoeker genaamd Lena heeft het er wat lastiger mee ‘ik vind het wel stom dat ik op vrijdag avond niemand kan zien want dan ben ik ook laat uit op school en ziet ik zo niemand meer.’ Vertelt ze.  Maar beide bezoekers vonden de maatregelen niet erg voor activiteiten zoals een museum bezoeken.

De maatregelen gelden voorlopig tot zondag 19 december. Dinsdag 14 December wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Dit betekent dat er wordt gekeken of de maatregelen helpen en vanuit daar kan er gekeken worden of de maatregelen versoepeld of juist verscherpt moeten worden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.