Oud Slotervaartziekenhuis wordt ROC

Oud Slotervaartziekenhuis wordt ROC

Oud Slotervaartziekenhuis wordt
ROC TOP

Het oude Slotervaartziekenhuis in Amsterdam
Nieuw-West, wat in 2018 failliet ging, wordt
gerenoveerd tot een nieuw multifunctioneel
gebouw waar onder andere de studenten van ROC TOP
les in zullen krijgen.

 Een nieuw multifunctioneel gebouw

Het Slotervaartziekenhuis in Nieuw-West ging in oktober
2018 failliet. Er waren nog geen concrete plannen voor wat er met
gebouw zou gaan gebeuren. Daar is nu verandering in gekomen.
Het vastgoedbeheerbedrijf Zadelhoff Beheer, werkt samen met het
ROC om een aantal verdiepingen van het gebouw in een school te veranderen.
Het ROC is niet het enige wat in het gebouw komt. Er komen nog twee
extra verdiepingen op het gebouw, die beschikbaar worden gesteld voor
kantoren van bedrijven. ‘Er worden vleugels verhuurd, ROC krijgt zeven vleugels’,
zegt commercieel manager bij centrum zorg Slotervaart Megan Talboom, over het gebruik van het gebouw. Naast het ROC, wat wel de grootste partij is, wordt een groot gedeelte van het gebouw een verpleeghuis.

ROC naar Slotervaart

In maart 2019 heeft Cor van Zadelhoff het ziekenhuis gekocht. Er lagen eerst andere plannen voor de partijen die het gebouw zouden gebruiken.

‘Het ROC had eerst geen toestemming om erin te vestigen’, zegt Megan Talboom. Maar omdat de studies die bij ROC TOP horen goed passen bij de organisaties die in het gebouw komen, zoals huisartsen, particuliere zorgverstrekkers en operatievoorzieningen, was er toch een toestemmingsakkoord gesloten om het ROC zich te laten mogen vestigen in het gebouw. ‘De huisvesting op de locatie De Klencke in Amsterdam Buitenveldert dient op termijn te worden vervangen door nieuwe huisvesting. Redenen daarvoor zijn, naast de ongeschiktheid van het pand voor onderwijs het gegeven dat de verhuurder het pand in 2023, einde huurperiode, wil slopen en vervangen door een nieuw kantoorpand/woontoren en de onzekerheid over beschikbare en geschikte huisvesting in de nieuwbouw’, zegt Nicole Hollenberg projectleider bij ROC TOP, over de reden van het veranderen van hun locatie.

Nieuw uiterlijk

Het gebouw van het oude Slotervaart ziekenhuis blijft grotendeels hetzelfde uiterlijk houden. Er komen echter wel wat aanpassingen om het gebouw moderner te maken en mooier te laten ogen. Er worden ook twee extra verdiepingen op het pand gebouwd, die geheel van glas zullen zijn. Daar zullen waarschijnlijk wel kantoren van bedrijven komen, aangezien de huurprijs ook omhooggaat als het uiterlijk mooier en moderner wordt. De omgeving van het ziekenhuis zal ook veranderen. Er komen ook sociale huurwoningen die vooral bedoeld zijn voor de zorgverleners die werkzaam zullen zijn in het gebouw. De gemeente eist ook dat er meer groen komt. Wanneer het hele project af is, is nog onzeker. Wel zullen alle studenten van de Health opleidingen van ROC TOP vanaf augustus 2023 starten in het gebouw, aldus Nicole Hollenberg.

Over de auteur

Sammie Vos

Eerstejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. 20 jaar. Een film en muziekliefhebber die houdt van schrijven. Journalistieke producties over Amsterdam maken vind ik als echte Amsterdammer het allerleukst.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.