Druk op kinderopvangen neemt toe

Druk op kinderopvangen neemt toe

Op dinsdag 15 maart is het thuiswerkadvies komen te vervallen in Nederland. Veel ouders gaan weer fulltime op kantoor aan het werk waardoor zij overdag niet meer op de kinderen kunnen passen. Veel ouders brengen hun kinderen daarom weer naar de kinderopvang. Maar op de kinderopvangen is al zeker een jaar sprake van een toenemende werkdruk en personeelstekorten, zo blijkt uit een onderzoek van brancheorganisatie Kinderopvang Werkt.

Staking in de branche

 Afgelopen zomer gingen de medewerkers van kinderopvangen dan ook voor het eerst in 20 jaar staken. Op meer dan 132 locaties in Nederland deed personeel van verschillende kinderopvangen mee met de stakingen. De stakingen waren een directe reactie op een gesloten cao-akkoord tussen Brancheorganisatie Kinderopvang en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang met vakbond CNV. In het akkoord stond onder andere dat pauzes van werknemers geschematiseerd moesten zijn en dat er geen ruimte was voor extra pauzes tussendoor. Volgens FNV ontbrak het akkoord hierdoor aan verbeteringen van de hoge werkdruk bij werknemers.

Oorzaak van het probleem

Ook in Amsterdam is er sprake van personeelstekorten en een te hoge werkdruk bij het personeel. Bij Kinderopvang SKW in Amsterdam-Oost speelt de situatie al een langere tijd. “Sinds het begin van de pandemie ervaren wij eigenlijk al een hele hoge werkdruk, dit komt omdat wij als personeel van de kinderopvang werden gezien als essentieel beroep en wij dus gewoon op locatie door moesten blijven werken. Dit terwijl het merendeel van Nederland thuis zat”, zo vertelt Inés Sanchez, directeur-bestuurder van Kinderopvang SKW. Op de vraag of de werkdruk nog hoger gaat worden als het thuiswerkadvies vervalt, vertelt Inés Sanchez: “Het probleem van de hoge werkdruk ligt niet per se aan deze verandering van het thuiswerkadvies, omdat wij dus al een aantal jaar druk ervaren. Het probleem ligt ‘m er echt aan dat de hoge werkdruk een automatisch gevolg is van een personeelstekort. Hierdoor ontstaan lange wachtrijen voor nieuwe ouders met kinderen en bij uitval van personeel is er weinig inval beschikbaar”. Voor Kinderopvang SKW is daarom één van de oplossingen om het beroep Pedagogisch Medewerker aantrekkelijker te maken en om personeel in opleiding meer in te zetten op de kinderopvangen, om zodoende het personeelstekort en de werkdruk te verlagen”.

Wachtrijen

Ook ouders van de kinderen merken dat er een duidelijk tekort is aan personeel bij kinderopvangen. Zo vertelt Anne Visser, moeder en inwoonster van Amsterdam: “Ik heb voor mijn beide kinderen ongeveer 9 maanden in de wachtrij gestaan voordat er een plekje vrijkwam en volgens mij valt dat nog mee. Er werd mij namelijk ook van tevoren al verteld dat de wachtrijen tegenwoordig in Amsterdam steeds langer worden vanwege de personeelstekorten”.

De lange wachtrijen zijn daarom voor zowel ouders als de kinderopvangen een groot probleem. Dit probleem kaart dus aan wat de huidige zorgen zijn in deze branche en volgens Inés Sanchez van Kinderopvang SKW kan dit alleen nog maar hoger oplopen omdat de gemiddelde wachttijd in de grote steden nu al gemiddeld tussen de één en drie jaar ligt.

Over de auteur

Ruben Tardjopawiro

Mijn naam is Ruben Tardjopawiro 19 jaar oud en ik ben student aan de school voor journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Ik heb gekozen voor de opleiding journalistiek omdat ik erg geïnteresseerd ben in het nieuws en dan vooral op het gebied van sport.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.