Poen poen poen, maar geen pin: handje contantje

Poen poen poen, maar geen pin: handje contantje

Ondanks dat het gebruik van cashgeld de laatste jaren flink daalt, moeten euromunten en -biljetten beschikbaar blijven. Dat zegt De Nederlandsche Bank in het nieuwe beleid voor de komende jaren. Het Nederlandse betalingssysteem moet zo voor alle Nederlanders toegankelijk blijven. Dus ook voor ouderen, laagopgeleiden, mensen zonder internet en mensen met een handicap.

Bij lijstenmakerij Artiplus op het Beukenplein kunnen mensen enkel met cashgeld of met een tikkie betalen. Eigenaar van Artiplus, lijstenmaker Tim Besteman: ‘Ik kán helemaal geen pin gebruiken, want mijn telefoon is afgesloten. Dat heb je met zulke telefoonratten.’

Over de auteur

Subhi Almatroud

Ik vind het moeilijk om uit te leggen wie ik ben. Want ik ben een hele- boel tegelijk. Ik ben een vrije geest. Ik ben liefdevol. Ik ben een harde werker. Ik ben een ontdekker. Ik ben een muziekliefhebber. Ik ben sociaal. Maar stiekem ook heel graag alleen. Ik ben brutaal én verlegen. Ik ben een buitenmens. Maar trek me ook graag terug om rustig een boek te lezen. Ik ben een heleboel. Maar bovenal, ben ik journalist.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.