Hotels in Amsterdam-Oost krijgen weer te maken met veel toerisme

Hotels in Amsterdam-Oost krijgen weer te maken met veel toerisme

 

Nu de coronamaatregelen zo goed als achter ons liggen,
maken veel toeristen weer volop gebruik van het bezoeken van Amsterdam.
Daardoor merken ook de
hotels in Amsterdam-Oost dat de drukte weer wederkeert.
Volgens het CBS was het verschil in het aantal toeristen in Nederland in het tweede kwartaal van 2020 en het tweede kwartaal van 2021 al verdubbeld.

Nu de coronamaatregelen zo goed als volledig weg zijn, vinden toeristen nog meer hun weg terug naar Amsterdam. Die bezoekers moeten natuurlijk allemaal ergens verblijven. ‘We zien dat het toerisme weer aantrekt door het wegvallen van de maatregelen. Na twee jaar nauwelijks buitenlandse gasten te hebben ontvangen zien we weer meer Europese gasten die de weg naar Amsterdam te hebben gevonden. Het hotel zit in de weekenden weer vol. Op dit moment stellen wij ook geen coronamaatregelen meer in het hotel. We kunnen nu wel stellen dat we weer helemaal terug bij het oude zijn’, zegt Tijs Bullock van het Volkshotel in Amsterdam-Oost. ‘Wij hebben de coronamaatregelen volledig losgelaten. Het ontsmettingsmiddel is het enige wat wij aan corona nog hebben overgehouden in ons hotel’, zegt Deene van den Born eveneens over de maatregelen die zij nemen bij de Vergulden Eenhoorn.

Wordt het nu dan nog drukker dan vóór corona? Het Volkshotel en hotel de Vergulden Eenhoorn zeggen dat ze dat nog niet merken. ‘Het is niet drukker dan vóór corona. Door twee jaar pandemie voelt het misschien wel als drukker. Dit komt naar mijn mening, omdat we het niet meer gewend zijn in het algemeen. Het hotel kent een maximaal aantal kamers, vol is dan vol. Je werkt dus altijd met een maximale bezetting. Onze reserveringsafdeling heeft het wel drukker. De vraag naar een kamer groeit dus wel steeds meer’, aldus het Volkshotel. ‘Met name de doordeweekse dagen is de algehele bezetting minder. Wij denken dat de naweeën van corona, de inflatie en de oorlog in Oekraïne hier ook een rol in spelen. De bezetting in de weekenden en tijdens de feestdagen zijn wel als vanouds’, zegt Deene van den Born.

Een van de meest toeristische plekken van Amsterdam, de Wallen, geeft een goed beeld van hoe druk het kan worden op dit soort plekken. De meningen van de terugkerende drukte in Amsterdam kunnen natuurlijk verschillen, maar tenminste de hotels zijn er blij mee. ‘We zijn ontzettend blij dat de gasten weer hun weg naar het hotel weten te vinden. Freelancers en studenten maken weer dagelijks gebruik van de co-working. Ons restaurant zit weer vol, onze sound bar Doka heeft in de weekenden weer uitverkochte avonden’, aldus Tijs Bullock van het Volkshotel. Ook de Vergulden Eenhoorn is blij dat het allemaal weer bijna helemaal van vanouds is. ‘Wij zijn zeer blij met het aantal bezoekers in de afgelopen twee maanden. Wij bootsen het uiterlijk van een boerderij na terwijl we midden in de stad zitten, hierdoor springen we er een beetje uit in vergelijking met overige hotels en zitten wij relatief snel vol. Het was even wennen weer met het hotel vol gasten maar dat gevoel werd ook al snel weer vanouds’, zegt Deene van den Born van de Vergulden Eenhoorn.
Niet alleen de binnenstad van Amsterdam en de hotels worden druk. Ook de natuurgebieden daaromheen, zoals het Amsterdamse Bos trekken steeds meer bezoekers. Er is ook geen reden waarom in de toekomst de hoge toeristische bezoekerscijfers van Amsterdam zullen dalen.

Over de auteur

Sammie Vos

Eerstejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. 20 jaar. Een film en muziekliefhebber die houdt van schrijven. Journalistieke producties over Amsterdam maken vind ik als echte Amsterdammer het allerleukst.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.