Schilderen met je buren

Schilderen met je buren

Het project ‘Van hart tot hart’ brengt de buurtbewoners uit  Nieuw-Sloten van achttien jaar en ouder samen om te verven. Deze activiteit vindt plaats op 23 en 24 september.

Het schilderij wat de buurtbewoners gaan maken wordt geplaatst in de sociale ruimte van het opvangcentrum voor de ongedocumenteerden in Nieuw-Sloten. De ongedocumenteerden zijn mensen die geen verblijfsvergunning hebben. Marlies Wijnen, de projectleider, zegt dat ze dit project heeft bedacht om de ongedocumenteerden een manier van liefde te geven, omdat ze door zware tijden heen gaan. Het schilderij wat de bewoners gaan maken moet rust en positiviteit uitstralen. Het thema is vandaar ook natuur en landschap.

Kunstenares Elsbeth Pluimers gaat les geven aan de volwassenen. Tijdens de activiteit krijgen alle buurtbewoners die participeren een canvas, waarop ieder een deel van het eindproduct gaat schilderen. Uiteindelijk gaan ze alle canvassen bij elkaar leggen wat resulteert in een groot geheel dat meerdere bloemen afbeeldt. ‘Dit zorgt voor een brugfunctie tussen de bewoners en de ongedocumenteerden.’, zegt Elsbeth over het project.

Over de auteur

Yasmin Davidson

Eerstejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht. 18 jaar.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.