Straatvoetbaltoernooi in Geuzenveld

Straatvoetbaltoernooi in Geuzenveld

Johan Cruijf Court in Bos en Lommer

Op woensdag 20 oktober bij de Conficius playground in Geuzenveld organiseert Chaimae Bechrouri (15) een straatvoetbaltoernooi. Dit toernooi is voor jongens van 12 tot 16 jaar uit de hele stad. Van twaalf tot vier uur zullen hier vijf tegen vijf wedstrijdjes plaats vinden. 

https://soundcloud.com/user-2678549/straatvoetbal-toernooi/s-WHiA4UR9YX3

‘Het toernooi is bedoeld om mensen samen te brengen en om respectvol met elkaar om te gaan’. ‘Als iemand op de grond valt, ga je dan helpen of verder spelen? Dat vind ik belangrijk’. Op de vraag wat de motivatie was voor de organisatie van dit was zei Chaimae: ‘Door een trainster van mij ben ik gevraagd om mee te doen aan een project genaamd Masters of Amsterdam. Ik kreeg van jongens om mij heen al te horen van, Chaimae waarom ga jij geen toernooi organiseren?’, zegt de organisator, die zelf speler is van het El Jackson straatvoetbalteam, en de jongste organisator van een straatvoetbaltoernooi ooit is binnen Amsterdam.

Samen met de organisatie MastersNL heeft Chaimae dit toernooi kunnen verwezenlijken. MastersNL is een organisatie die jongeren vanaf veertien jaar tot een leeftijd van vierentwintig jaar helpt een ‘missie’ te volbrengen binnen onder andere sport. ‘Met Masters of Amsterdam heb je de ‘missie’ om binnen dertig dagen je ‘droom’ waar te maken’.

In deze ‘missie’ hebben nu al tien teams zich aangemeld voor het toernooi die voorzien wordt van zowel een eerste als sportiviteitsprijs. De winst zal gaan naar het team met de meeste punten na alle wedstrijden. Geschreven door Yannick Kranenburg

Over de auteur

Sanne Dibbets

Studente Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *