Streetwise cycle race 2021

Streetwise cycle race 2021

Op donderdag 23 september vind de streetwise cycle race voor het eerst plaats, bij de Velodrome in nieuw Sloten. Dit is een fietsrace voor (ex)-daklozen, die normaal gesproken niet de optie hebben om dit te doen. Het materiaal word ingezameld door de organisatie.

De streetwise cycle race wordt georganiseerd door hvo-Queriodo en de regenboog groep. De regenboog groep is een groep die zich inzet voor kwetsbare Amsterdammers, denk aan drugsverslaafden, ex-gedetineerden en dak-thuislozen. ‘Ik werk zelf bij de fietsenwerkplaats, waar we voor deze doelgroep een soort re-integratie project aanbieden, om ze te leren functioneren in een groep, op tijd te komen en niet stiekem biertjes te drinken’, aldus Koen Polder, medewerker regenboog groep en organisator van de race. Hier zetten zij van onderdelen ‘nieuwe’ fietsen in elkaar.

Peter, medeorganisator van de race kwam een aantal jaar geleden in contact met Koen, Koen vertelt: ‘Peter is een man die ik zes zeven jaar geleden heb ontmoet, hij was destijds dakloos, hij kwam een fiets kopen op de werkplaats waar ik werkte, daardoor zijn we in de loop der jaren bevriend geraakt omdat we dezelfde hobby deelden, namelijk racefietsen’. Peter kwam op het idee om de race te organiseren, zodat de mensen met elkaar in contact komen en om ze in beweging te brengen.

Om het plan niet dood te laten bloeien na de race, organiseren ze voor dezelfde doelgroep elke vrijdag een fietsgroep waar getraind word voor een tocht, deze tocht vind over drie maanden plaats over de Vaalserberg. Als dit doel bereikt is, willen ze volgend jaar een tocht over een berg in het buitenland doen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.