Bioscoopketen niet op volledige capaciteit door onwennigheid

Bioscoopketen niet op volledige capaciteit door onwennigheid

De trappen van Pathé Arena

Bioscoopketen Pathé is terughoudend in het loslaten van de coronaregels en kiest ervoor om in plaats van weer op volle capaciteiten te draaien nog steeds lege stoelen tussen bezoekers te houden.

Zelf noemen ze het ‘even wennen’, gemeld in een bericht aan hun abonnementhouders. Het anderhalvemeter-beleid werd voorheen in Pathé doorgevoerd door twee stoelen in iedere directie van een bezoeker vrij te houden. Echter, nu de regel wordt losgelaten laat de keten weten zich bewust te zijn dat het acclimatiseren naar het weer dicht op elkander zitten best drempelverhogend is. Daarom gaat er een overlappingsperiode in waar men van twee stoelen tussen bezoekers, naar één stoel tussen bezoekers gaat. Zo hoopt Pathé het proces voor iedereen wat makkelijker te laten verlopen.

Dat sommigen helemaal geen behoefte hebben aan het vervallen van de anderhalve meter regel, bleek vorige maand ook al uit een artikel van de PZC. Daarin betuigde meerdere burgers hoe voor hen de voordelen de nadelen overtroffen. Ook RTL-Nieuws bracht op 25 september een artikel naar buiten waarin zij in twijfel trokken of  mensen wel bereid zullen zijn de regel te laten vervallen.

Pathé heeft nog niets losgelaten over hoe lang deze wenperiode zal duren maar houdt in de tussentijd ook nog de extra in-en- uitlooptijd in stand om te voorkomen dat bezoekers uit verschillende zalen elkaar kruisen en benadrukt dat een mondkapje niet verplicht is maar dat het ‘bezoekers en medewerkers uiteraard vrij staat om er een te dragen.’

Over de auteur

Mylène Vermeij

Student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.