“Kom op de soep” activiteit in strijd tegen eenzaamheid!

“Kom op de soep” activiteit in strijd tegen eenzaamheid!

Aankomende vrijdag gaan mensen uit oost zich verzamelen bij Vonk Ambonplein onder de begeleiding van Civic Amsterdam om een lekkere Marokkaanse soep te eten, samen met elkaar te verbinden en tips en tricks te delen over hoe ze de afgelopen anderhalf jaar hadden overleefd en wat was hun motivatie tijdens de meest eenzame periodes van hun leven.  

“Één op de tien volwassenen voelt zich sterk eenzaam” zo beweert de rijksoverheid, en in aanleiding ervan gaat de week tegen eenzaamheid van start. “Kom op de soep” is één van de activiteiten die plaats gaat vinden tijdens het week.

Dit project is naar leven gebracht onder de leiding van Civic Amsterdam. Het idee kwam op vanuit hun vrijwilligers die zijn continu opzoek naar wat de buurt bewoners nodig hebben en laatste tijden kwam de thema eenzaamheid vaak naar voren. “Vaak wordt er gedacht dat er komt nog een dochter langs, een keer in de week maar die mensen zijn gewoon de hele dag voor de rest alleen!” vertelt de activiteitencoördinator Kaylee Schilder. Verder gingen stichting Life & Style met vrijwilligers uit de buurt dit project steunen, door soep te gaan maken en het op straat uit te delen. 

Als doel hopen ze met dit project mensen bij elkaar te brengen en hun te laten weten dat ze er altijd voor hun aanwezig zijn. 

https://soundcloud.com/user-868846804/subhi-almatroud-week-van-de-eenzaamheid-in-nederland?si=b0e7fa53a6a746249c0d2fb370c67d5a&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing

Over de auteur

Rupina Sarkis

Als een 20 jarige student aan de opleiding journalistiek, wil ik de wereld om me heen veranderen door verhalen van mensen te delen en elkaar te kunnen inspireren. Dat is de passie waar ik voor leef... Leuk dat u op onze website bent, welkom!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *