Staking ziekenhuizen voor betere arbeidsomstandigheden

Staking ziekenhuizen voor betere arbeidsomstandigheden

Ziekenhuispersoneel met vakbond vlaggen aan het staken bij het AMC.

Voor het Academisch Medisch Centrum (AMC) staakt het zorgpersoneel voor betere arbeidsomstandigheden.

 

Dinsdag 28 september 2021 verzamelen zich steeds meer zorgmedewerkers voor het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam Zuid-Oost.  Vanaf 12 uur beginnen ze met een lawaaiprotest waarmee ze aandacht vragen voor hun arbeidsomstandigheden.

Beslissing kabinet

Er is door het demissionair kabinet op 23 september 2021 besloten dat 675 miljoen euro wordt vrijgesteld om de zorgsalarissen gemiddeld met 1% te verhogen. Deze verhoging wordt opgeteld bij de 2,5% verhoging die er al werd verwacht door de coronabonussen.

Woordvoerders

Wij spraken zorgmedewerker Ronald die ook aanwezig was bij de staking en hij vertelt namens het zorgpersoneel dat ze niet tevreden zijn met de Collectieve Arbeids Overeenkomst (CAO) waarin deze verhoging van 1% staat. De verdiensten zijn slecht en in de zorg werken is heel erg zwaar. Deze verhoging is niet genoeg om zorgpersoneel aan te trekken en het tekort tegen te gaan.

Effectieve staking?

Of deze staking effectief was is nog niet duidelijk. Als hier binnenkort geen reactie van het bestuur op verschijnt, wordt er gezegd dat komende maand (oktober 2021) nog een staking plaats zal vinden. Er wordt hierbij gestreefd naar betere arbeidsomstandigheden.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *