Buurtboerderij Gliphoeve organiseert “Adopteer een dier”

Buurtboerderij Gliphoeve organiseert “Adopteer een dier”

Foto: Sanne Dibbets

Op vier oktober is het werelddierendag. Bij buurtboerderij Gliphoeve in Amsterdam Zuidoost kunnen helaas de festivtieiten dit jaar niet doorgaan vanwege corona. Wel is er een nieuwe actie in het leven geroepen genaamd “Adopteer een dier”. 

De Gliphoeve is een echte buurtboerderij waar iedereen welkom is. Sinds 2009 hebben ze zelfs een samenwerking met Stichting Werkwijs. Vanwege de nog altijd voortdurende coronapandemie was het niet verstandig om een grote groep mensen bij elkaar te halen. ‘We willen niet een epicentrum zijn’ aldus dierenverzorger Elise. 

In het kader voor dierendag heeft de Gliphoeve wel iets nieuws in het leven geroepen. Dit heet “Adopteer een dier”. Met deze actie kan iedereen de dieren financieel steunen voor een zelf gekozen bedrag. Hier wordt dan door de Gliphoeve per kinderboerderij dier een potje voor opgesteld. Dit is hard nodig, soms zijn er spontane grote uitgaven die de donaties van de vaste donateurs niet dekken. 

Dierendag is nog lang geen achterhaalde dag zo zegt Elise, ‘Er leven nog zoveel dieren in leed’. Dit beeld schetst ook Animal Rights. Wereldwijd worden er naar schatting 192 miljoen dieren gebruikt voor dierproeven. Daarbij hebben we het dan nog niet eens over de vleesindustrie. 

Dierendag is dus vooral een dag waarbij er stilgestaan wordt bij het welzijn van dieren. En op vier oktober krijgen alle dieren net even wat extra aandacht. 

Over de auteur

Sanne Dibbets

Studente Journalistiek aan de Hogeschool Utrecht

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.