Vuilnisopruimactie: ‘ Ruimrondje Sloterplas’.

Vuilnisopruimactie: ‘ Ruimrondje Sloterplas’.
[embed]https://soundcloud.com/user-39172780/ilias-eldawoudy-ruimrondje-jan-van-de-borden/s-Z4MudnpesE6?si=cb5dcdfd03fd4179aabead7c74291184&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing[/embed]

Zaterdag dertig oktober organiseert het Vuilnis Oproer Nieuw-West samen met de vrienden van het Sloterplas en de gemeente de vuilnisactie Ruimrondje Sloterplas. De actie is opgericht om zelf wat te ondernemen tegen het zwerfafval in het Sloterpark.

De ex KNO-arts, Jan van der Borden is de opruimactie begonnen met als doel het Sloterpark zwerfafvalvrij te maken voor de winter. Jan doet dit door met zoveel mogelijk mensen van twee kanten van het Sloterplas te gaan opruimen. ‘Wij als burgers maken zich zorgen over het zwerfafval in Nieuw-West. Nieuw-West heeft bij elkaar honderdzeventigduizend inwoners, dat is een tiende stad van Nederland en wij hebben het gevoel dat we de gemeente kunnen helpen met de opruiming van zwerfafval.’ Aldus Jan van der Borden.

Het Vuilnis oproer team hoopt door opruimacties zoals deze, dat de gemeente ze als serieus gesprekspartner zal gaan zien. Ook hopen zij dat de gemeente de input die het Oproer team levert zal gaan gebruiken in verschillende aspecten van het beheersen van de vuilnis in hun stadsdeel. De vrienden van het Sloterplas zetten zich in om de kwaliteit van het Sloterplas te versterken en te behouden.

Over de auteur

Ilias Eldawoudy

Mijn naam is Ilias Eldawoudy en ik ben een 20-jarige student journalistiek op de Hogeschool Utrecht. De reden waarom ik journalistiek zo interessant vind is dat de onderwerpen zo divers zijn en het over alles kan gaan.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.