QR-code vanaf zaterdag op meer plekken nodig voor toegang

QR-code vanaf zaterdag op meer plekken nodig voor toegang

Op zaterdag 6 november worden er nieuwe coronamaatregelen ingevoerd, dit komt omdat het besmettingsaantal onder de ongevaccineerden blijft stijgen, vanaf zaterdag zal er op meer plekken een QR-code getoond moeten worden, voordat er toegang wordt verleend.

In nieuw Sloten bij eetcafé Thijs en Sportclub Match moeten door deze nieuwe maatregelen meer QR-codes scannen dan voorheen, zij hebben namelijk een restaurant gedeelte, waar de mensen binnen kunnen zitten, maar ook is er een sportdeel waar de gasten kunnen Squashen en fitnessen. Mathijs van Rijn eigenaar van sportclub Match en eetcafé Thijs verteld mij dat de gasten die komen sporten vanaf zaterdag ook gewoon een QR-code moeten tonen als zij willen sporten. Dit geldt ook voor het terras. Volgens Mathijs zal er een deel van de gasten hierdoor wegvallen, maar het grootste deel zal blijven komen ‘gelukkig zijn veel van onze vaste gasten wat meer op leeftijd, waardoor zij vaak al gevaccineerd zijn’. ‘Ook hebben wij veel vaste gasten uit de buurt die op de hoogte zijn van de nieuwe maatregelen’, aldus Mathijs.  

Maar voor de sporters is het een ander verhaal, als zij niet gevaccineerd zijn zullen zij zich moeten laten testen voordat ze gaan sporten. Stel je sport elke dag en je bent ongevaccineerd zal diegene zich elke 24 uur opnieuw moeten laten testen voor dat hij of zij gebruik kan maken van hun abonnement. Er is geen optie om je abonnement stop te zetten als je niet gevaccineerd bent. Onder de sporters word de drang om zich te laten vaccineren steeds groter. 

http://https://soundcloud.com/merle-van-dam-625971082/match/s-XYyQmio3sKm?si=21790d3df3984e638c5a220759de300f

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.