Aanstaande zondag gaat concertreeks Open je Oren weer van start.

Aanstaande zondag gaat concertreeks Open je Oren weer van start.

Muziek gebouw aan 't IJ (foto Muziek gebouw aan 't IJ)

Izaline Calister opent, 26 september om 15:00, seizoen 21/22 van Open je Oren. Al bijna 10 jaar geeft Open je Oren een podium aan jonge musici om hun passie voor muziek te laten horen en uit te leggen aan kinderen. Dieuwertje Blok presenteert deze concertreeks in Muziekgebouw aan ’t IJ.

Presentatrice Dieuwertje Blok gaat bij het eerste concert dit seizoen in gesprek met Izaline Calister. Deze Curaçaos-Nederlandse zangeres vermengt traditionele Caribische muziek en jazz tot een ‘eigenzinnige klank’. Al van jongs af aan maakt ze samen met haar broer Roël muziek. In dit concert willen ze laten zien hoe leuk het is om samen te zingen en muziek te maken. Ook vragen ze de bezoekers pollepels en broodtrommels mee te nemen om ‘lekker mee te drummen!’.

‘Bij Open je Oren gaan de kinderen in gesprek met de musicilegt Floortje Smehuijzen, programmeur van Open je Oren, uit. Op deze manier wordt het concert een stuk persoonlijker. Floortje vindt het belangrijk dat het publiek, dat voornamelijk uit kinderen bestaat, zich kan identificeren met de muzikant. Zo laten ze kinderfoto’s van Izaline zien en wordt er gevraagd naar haar muzikale jeugd. Naast deze introductie gaan ze er open in. Floortje vertrouwt op de ervaring van Dieuwertje, om er ter plaatse een mooi interview van te maken. Een grote drijfveer voor het organiseren van Open je Oren is om kinderen te laten zien dat je van je passie ook je beroep kan maken.

Voor het concert van Izaline Calister zal er in de entreehal een ensemble van het Junior Jazz College spelen om 14:30. Junior Jazz College is een vooropleiding voor het conservatorium van Amsterdam. Deze jonge musici van 12 t/m 18 jaar zijn een mooi voorbeeld van de weg naar het worden van een professioneel muzikant

Over de auteur

Luka Janszen

Mijn naam is Luka Janszen 24 jaar oud en ik ben student aan de School voor Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Ik houd zie graag bezig met maatschappelijke onderwerpen. Ik heb gekozen voor de opleiding journalistiek omdat ik erg geïnteresseerd ben in het nieuws en dan vooral op cultureel gebied.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.