Versoepeling, ook voor de horeca?

Versoepeling, ook voor de horeca?

Zaterdag 25 september was weer een dag voor versoepelingen van de corona maatregelen. Eén van de belangrijkste is de anderhalve meter afstand regel, deze is in zijn geheel gevallen. Je mag weer dicht op elkaar staan en bij je favoriete restaurant een hapje gaan eten. Toch brengt deze versoepeling weer andere maatregelen met zich mee.

Om toegang te krijgen tot een horecagelegenheid, is het als gast nodig om een QR-code te laten zien. Horecagelegenheden zullen wanneer je naar binnen wilt een QR-code moeten scannen waar op te zien is dat je gevaccineerd bent, een herstelbewijs waarop te zien is dat je de afgelopen 6 maanden corona hebt gehad of een negatief testbewijs waar op te zien is dat je in de afgelopen 24 uur negatief bent getest. Zonder deze geldige QR-code mag je dus niet naar binnen.

De horeca is aan de ene kant blij met deze versoepeling want er mogen weer gasten binnen komen. Maar aan de andere kant voelt het voor vele ondernemers niet eerlijk, ze hebben het gevoel dat ze ‘politieagent moeten spelen en vinden de coronapas discriminatie’.

Zo gaat ook niet iedereen even zorgvuldig om met het scannen van de QR-code. De handhavende macht die de ondernemers erop controleert of ze wel de QR-codes scannen, heeft al bij een aantal zaken geconstateerd dat niet iedere ondernemer hier correct aan meedoet. Als de handhaving bij een zaak komt waarbij ze al meerdere keren geconstateerd hebben dat deze niet de regels volgen, wordt er gedreigd de zaak te moeten sluiten en dat wilt natuurlijk niemand. Dit maakt het dus voor de ondernemers erg moeilijk.

Journalist Celine Lamers heeft een interview gedaan met een student om vragen wat deze van de nieuwe maatregel vindt.

Over de auteur

Michelle Peeters

Mijn naam is Michelle, student Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Ik ben 21 jaar oud en geboren in Maastricht. De Bosschenaar is een initiatief vanuit de opleiding waar ik producties op plaats over nieuws in Den Bosch.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.