Een huiskamer voor iedereen die niet hetero is

Een huiskamer voor iedereen die niet hetero is

COC Noordoost-Brabant heeft afgelopen week dan eindelijk haar deuren geopend. Het Ketelhuis aan de Tramkade in Den Bosch is de nieuwe locatie waar de LHBTI community veilig bij elkaar kan komen, zich thuis voelen en waar hun belangen worden gehoord. 

Deze week was de opening van de nieuwe huiskamer van het COC in Den Bosch. Een plek waar de LHBTI community bij elkaar kan komen. Dit is erg belangrijk volgens Geert Glaudemans, secretaris bij COC Noordoost-Brabant. ‘De LHBTI community is een minderheidsgroep, we willen ze graag een veilige ruimte bieden waar ze bij elkaar kunnen komen.’ Aldus Geert.

Het COC Noordoost Brabant komt op voor de belangen van LHBTI’ers. Ze bieden een huiskamer waar je jezelf mag zijn. Hier worden verschillende activiteiten georganiseerd voor verschillende doelgroepen. Voor jongeren wordt er bijvoorbeeld een spellenmiddag georganiseerd. Ook volwassenen kunnen hier terecht voor een wijntje in een ongedwongen avondsfeer. Maar het is meer dan alleen dat. Ook mensen, die bijvoorbeeld op latere leeftijd erachter komen dat ze homoseksueel zijn, kunnen hier veilig terecht. ‘Ook voor hen willen we er graag zijn.’ Aldus Geert.

Het Cultuur- en Ontspanningen Centrum (COC) Noordoost-Brabant, de oudste organisatie ter wereld die opkomt voor de belangen van iedereen die niet heteroseksueel is. Deze organisatie was er in de oorlog al, maar dan onder een schuilnaam. Er komt steeds meer aandacht voor LHBTI’ers. Zo was ook deze week Comming Out Day. Een moment waar wordt stilgestaan bij het uit de kast komen van LHBTI’ers. Een dag die jaarlijks op 11 oktober plaats vindt.

Hierbij een fragment waarbij Celine Lamers een interview heeft met COC lid Geert Glaudemans:

Over de auteur

Michelle Peeters

Mijn naam is Michelle, student Journalistiek op de Hogeschool Utrecht. Ik ben 21 jaar oud en geboren in Maastricht. De Bosschenaar is een initiatief vanuit de opleiding waar ik producties op plaats over nieuws in Den Bosch.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.