Veel enthousiasme voor de Torenpleinkerk op openmonumentendag

Veel enthousiasme voor de Torenpleinkerk op openmonumentendag

De Torenpleinkerk had tijdens de openmonumentendag in Vleuten, Utrecht afgelopen zondag wel vijftig bezoekers, dat is ongeveer 25 mensen meer dan ze in hun kerkdiensten hebben

 

De torenpleinkerk nam afgelopen zondag deel aan de openmonumentendag. Anders dan hun kerkdiensten waar ze rond de 35 bezoekers kregen, waren op de openmonumentendag ruim vijftig aanwezig.                                                                                                                                                                          In de torenpleinkerk klonk het orgel zondag wel meerdere keren speciaal voor de bezoekers. De organist was de hele dag aanwezig. Hij speelde zijn orgel en liet de bezoekers het orgel en de carillon zien. Ook konden de bezoekers de klokkentoren in, wat bij veel kerken niet mag. ‘Er was veel interesse in de geschiedenis van het gebouw, dat trok veel mensen’, zei mevr. Raadgever, een vrijwilliger die werkt bij de torenpleinkerk.

Door corona is de kerk maar twee keer per week een uur open. Dat is voor de mensen die daar willen zitten in stilte, een kaarsje willen branden of donaties willen afgeven voor de voedselbank. Vorig jaar hadden zij door corona en hun afwezigheid op de monumentenkrant ook minder bezoekers. Dit maakte het succes van zondag nog groter.  Het was een zonnige dag in Vleuten. De medewerkers van de torenpleinkerk waren blij en dankbaar om deze openmonumentendag in vele zaligheid en goede sfeer te vieren.

Jyoti Tojo.

Over de auteur

jyoti Tojo

Ik ben Jyoti Tojo, 19 jaar en eerste jaar journalistiek student aan de hogeschool Utrecht.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.