Nieuwe skatebaan in Leidsche Rijn geliefd door skaters

Nieuwe skatebaan in Leidsche Rijn geliefd door skaters

De nieuwe skatebaan in het Willem-Alexanderpark in Leidsche Rijn is officieel geopend. Deze skatebaan is ten opzichte van andere skatebanen net wat anders. De skaters kijken daar niet raar van op en zijn erg positief, vooral over de veelzijdigheid en uniekheid over de skatebaan.

Deze splinternieuwe skatebaan zit vol van professionele skaters die allerlei bizarre trucjes doen tot kleine kinderen op hun kleine stepjes die soms op hun bek gaan, met ook een paar bijzondere aspecten aan de omgeving. Het is er allemaal. Het is dag één van de opening van de skatebaan. ‘Skatebaan Willem-Alexanderpark’ intypen op Google Maps, maar geen resultaten gevonden. Maar waar ligt het nou? Vanaf station Leidsche Rijn een kleine tien à vijftien minuutjes zoeken, maar dan heb je hem toch gevonden. Inmiddels kan je het nu wel gewoon vinden op Google Maps. 

Van de kant valt er veel te zien, zowel op als om de skatebaan. Ouders die aan de kant oplettend naar de hun kinderen kijken en af en toe een blik op de andere skaters werpen, dat vormt wel een beetje het beeld van de skatebaan vanaf de kant. Maar om je heen zie je toch een ander sfeertje dan bij de meeste skatebanen. Het is nogal grijs en grauw. Nou ja, een skatebaan is van beton, dus veel kan je niet verwachten. Maar om de skatebaan heen is er nog een heel stuk dat alleen maar bestaat uit zand. Wat ook niet echt een spectaculaire sfeer geeft. Maar dat zand is er niet voor niets, want daar wordt namelijk een heel stuk groen aangelegd. Volgens ontwerper Damiaan Winkelman van SkateOn zou dat voor een meer levendige sfeer moeten zorgen. Hoe dat eruit zal zien moeten we nog eventjes mee wachten. Als je om je heen luistert is er nog iets wat opvalt. Wieltjes die schuren over het beton? Huilende kinderen die zijn gevallen? Dat ook, maar iets wat je niet zo vaak ziet bij skatebanen zijn de auto’s. Niet zomaar auto’s, maar snelle auto’s. En dan bedenk je je ineens: maar we staan midden op een snelweg? Dat klopt. Een nogal bijzonder aspect van deze skatebaan is dat het midden op de A2 is gebouwd, niet iets wat je vaker ziet. De reden dat de skatebaan hier is gebouwd is niet helemaal duidelijk. Maar SkateOn heeft van de Gemeente Utrecht de opdracht gekregen om een skatebaan op deze locatie te ontwerpen.

Winkelman is zelf erg tevreden met het resultaat, en de enige is hij ook zeker niet. Nora (24) skate al bijna 3 jaar en zegt als volgt over de skatebaan: ‘Ik ben er heel erg blij mee, want het is echt een upgrade van de andere skatebaan bij het centraal station.’ De skatebaan is ook al erg vol, en dat is ook niet zomaar. Zo worden er nu zelfs al skatelessen gegeven. Don (31) is skateleraar bij Skate Days en reageert positief over de skatebaan. Volgens hem zijn er veel verschillende elementen waardoor er voor ieders wil wel iets is. Daarom is het volgens hem ook geschikt om hier skatelessen te geven. Door de positieve reacties van de mensen zou je kunnen zeggen dat deze nieuwe skatebaan overduidelijk geslaagd is. 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.