Koningsdag vieren in Leidsche Rijn

Koningsdag vieren in Leidsche Rijn

Foto: Pixabay

Koningsdag komt al bijna de hoek om kijken. De kleedjesmarkten kunnen na twee jaar weer georganiseerd worden maar het allerbelangrijkst: er kan weer gefeest worden. Zo zijn er door heel Leidsche Rijn verschillende dingen te doen en te beleven.

In Leidsche Rijn is het enthousiasme voor Koningsdag de afgelopen jaren enorm toegenomen. Bijna iedere wijk heeft wel een eigen kleedjesmarkt en er is veel muziek te horen. Dit artikel is een verzamelverhaal van activiteiten op Koningsdag in Leidsche Rijn.

Koningsdag in het centrum

Koningsdag is in het Leidsche Rijn Centrum te vieren tussen 10:00 en 20:00 uur. Er zijn allerlei activiteiten en markten te vinden.  Voor de kinderen zijn er de traditionele Koningsspelen. ‘Dat zijn oud Hollandse spellen waar kinderen aan mee kunnen doen, zonder aanmelding’,  legt Annemieke van Steenis uit. Ze is nauw betrokken bij de voorbereidingen van Koningsdag in het centrum van Leidsche Rijn.

Naast de Koningsspelen is er ook een vrijmarkt én kramenmarkt. Voor de vrijmarkt is het wel handig je aan te melden. Dat kan via www.leidscherijn.nl/koningsdag. Steenis: ‘Als we kijken naar het jaar 2019, verwachten we dat er zo’n duizend aanmeldingen zullen binnenkomen voor de markten. Deze zijn te vinden door het hele centrum.’ Let op: de kleedjesmarkt is van 7:00 uur tot 15:00 uur.

Op het Brusselplein is er tussen 13:00 uur en 15:00 uur de Leidsche Rijn Got Talent. Op de website van Leidsche-Rijn.nl staat: ‘Wij weten zeker dat Leidsche Rijn vol zit met geweldig talent. Dit kan op het gebied van zang, dans, het bespelen van een instrument, moppen tappen, noem het maar op…. Het kan niet gek genoeg zijn!’ Ook hiervoor is aanmelding nodig.

De voorbereidingen voor Koningsdag zijn volgens Steenis nog lang niet klaar. ‘Momenteel zijn we bezig met de invulling van het muziekprogramma, ontwikkelen we een veiligheidsbeleid, zijn bezig met de communicatie en als laatste werken we aan het aanvragen van de vergunning voor het event.’

Andere activiteiten in Leidsche Rijn

OBS ’t Zand uit Terwijde organiseert een activiteitendag met het thema Elfstedentocht. Op het pleintje van de Multitreffer staat koffie en koek klaar voor de ouders. De leerlingen starten om 10:00 uur met de alternatieve Elfstedentocht door de school. ‘Trek je oranje ijsmuts uit de kast en hang je Friese doorlopers om je nek!’ staat op de Facebook van het Oranjecomité van OBS ’t Zand.

Het Overdagorkest (HOV-O) is daarnaast al druk bezig met oefenen voor een concert op het Dorpsplein in Vleuten. Dit begint om 10:00 uur. Ze zoeken alleen nog wat meer leden. Speel jij klarinet, trompet of slagwerk? Dan kan je kijken bij de repetitie op vrijdagen van 16.15 uur tot 17.45 uur. Voor meer informatie kan je op hun website terecht: www.harmonieorkestvleuten.nl/orkesten/hov-o/

In de Meern is er – van 8:00 tot 11:00 uur – een kindervrijmarkt op het feestterrein aan de Meerndijk, achter de Don. Deelname is gratis en inschrijving is niet nodig. Voor de hele activiteitenplanning kan je meer informatie vinden op https://www.oranjevereniging-demeern.nl/

Wil je niets missen van alle activiteiten in Leidsche Rijn? Houd dan de Facebookaccounts van Vleuten, De Meern en Leidsche Rijn in de gaten.

Tekst: Emma van den Hof

Over de auteur

Emma van den Hof

Mijn naam is Emma van den Hof en ik ben eerstejaars student aan de School voor Journalistiek in Utrecht. De Utrechtse omgeving is nieuw voor mij en ik ben benieuwd naar wat voor nieuws ik hier tegen ga komen. Tijdens de studie wil ik me graag verdiepen in onderzoeksjournalistiek en hoofdredactie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.