Het gloednieuwe skatepark in Leidsche Rijn is een groot succes bij skaters

Het gloednieuwe skatepark in Leidsche Rijn is een groot succes bij skaters

Het nieuwe skatepark in het Willem-Alexanderpark in Leidsche Rijn trekt sinds zijn opening heel wat bezoekers en nieuwsgierige skaters. Het park is dagelijks best druk en de skaters lijken over het algemeen erg tevreden met het nieuwe park ‘Een hele upgrade van het vorige skatepark in Leidsche Rijn’ vertelde een enthousiaste skater ons. We spreken met professionele skater Ron en beginnende skater Nora.

Kan je jezelf even voorstellen?

Ron: Ik ben Ron, ik ben 31 jaar oud en ik werk bij skate days. Daarom dat ik ook hier ben.

Nora: Ik ben Nora en ik ben 24 jaar.

Hoe lang skate je al?

Ron: Ik skate een paar 12 jaar, ik heb zes jaar geskate en ben toen tien jaar gestopt om vervolgens weer zes jaar te skaten.

Nora: Ik skate nu ongeveer zo’n 2,5 jaar, ben dus nog niet heel ervaren maar doe het wel graag.

Vervolgvraag Ron: Waarom was je dan gestopt?

Ron: Uhh puberteit… (lacht) Je gaat op een gegeven moment feestjes ontdekken, allemaal gekkigheid en vrouwen natuurlijk dus ja uiteindelijk tien jaar gestopt. Ik denk dat ik ongeveer van mijn veertiende tot mijn vierentwintigste niet heb geskate.

Is dit jouw eerste keer in dit nieuwe skatepark?

Ron: Nee! Dit is de tweede keer, ik geef hier nu skate les. We hadden hier vorige week ook al les gegeven met het skate days team. Maar dit is wel de eerste keer dat ik hier ook echt mee ben gaan skaten, vorige keer was ik meer gefocust op het les geven.

Nora: Het is vandaag toevallig de eerste keer dat ik hier kom skaten.

Wat is je eerste indruk van het nieuwe park, wat is goed en wat kan beter?

Ron: Al bij al een goed park, er zit een goede ‘flow’ in, hier is voor iedereen wel wat. Misschien kan de gladheid wel wat beter, het is een beetje onvermijdelijk maar het is wel redelijk glad hier. Hoe je dat kan verhelpen weet ik jammer genoeg echt helemaal niet maar dat zou een van mijn enige minpuntjes zijn. Verder zou het park ook wat groter kunnen of mogen zijn en zou ik graag een kraantje zien in het park, maar misschien komt die nog.

Nora: Ik ben erg blij met dit parkje, ik vind het echt een grote upgrade van dat andere skatepark in Leidsche Rijn. Je hebt zo’n ander parkje in de buurt van centraal station en die is ook echt vet maar deze is wel echt beter, ik ben er echt blij mee. Wat beter kan weet ik niet meteen, misschien ben ik daar net niet ervaren genoeg voor. Het rijdt hier wel heel fijn, het is erg goed om te oefenen en voor mij dus perfect. Als je wat meer ervaren bent is het misschien niet uitdagend genoeg? Ik weet het niet goed.

Hoe ziet jouw ideale skatepark er dan uit?

Ron: In mijn huis! … (lacht) of om mijn huis heen, dat is echt een heel makkelijk antwoord. Ik ben al erg gelukkig als ik een stukje beton heb en wat hellingen, want ik skate voornamelijk street en niet alleen in parken. Mijn ideale skatepark is heel erg simpel.

Nora: Oh grappig… ik zou misschien wel helemaal roze gaan. … (lacht) nee nee mijn favoriete park van Nederland ligt in Breda, als het een beetje daar op zou lijken is het wel ideaal denk ik. Maar dan nog wat groter, is wel al een heel groot park maar ik zou graag oneindig door blijven skaten.

https://www.youtube.com/watch?v=VMroI8uw23M

Over de auteur

Kobe Luijten

Mijn naam is Kobe Luijten, ik ben twintig jaar. Ik ben een Belgische student die in Utrecht journalistiek studeert, waar ik sinds kort ook woon. Mijn interesses liggen voornamelijk bij film en muzieknieuws maar ik heb ook een passie voor onderzoeksjournalistiek en documentaires over variërende onderwerpen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.