Darten voor ouderen groot succes

Darten voor ouderen groot succes

Het darten voor ouderen is ook in coronatijd nog steeds een groot succes. Al acht jaar lang wordt er bijna iedere dinsdagmiddag bij Dienstencentrum de Roef in de Meern speciaal voor de ouderen een dartevenement gehouden. Die dinsdagmiddag is, ondanks de coronatijd, nog altijd zeer populair bij de ouderen. 

Tekst: Koen Schellingerhout
Audio: Lotte Bruel

Onder het genot van een hapje en een drankje gooien de ouderen iedere dinsdag een pijltje. Door dit soort georganiseerde activiteiten kunnen de ouderen hun sociale contacten onderhouden. Henk van der Aar, organisator van deze dartmiddag en nog vele andere ouderenactiviteiten vertelt waarom dit zo belangrijk is voor ouderen: ‘Er zijn heel wat mensen die al alleenstaand zijn op die leeftijden, die willen ook graag hun verzetje hebben. Dit soort activiteiten zijn er om de mensen in beweging te houden en om contact te houden. Zeker de sociale contacten die ze anders heel veel gaan missen.

Gelukkig zijn dit soort activiteiten er wel en dat zorgt vaak voor een gezellige boel: ‘De wereldzaken die daar voorbij komen lossen wij daar op een bierviltje op’, vertelt Henk.

Naast het darten voor ouderen zijn er nog veel meer seniorenactiviteiten die worden georganiseerd, met in het bijzonder de Nationale Ouderendag op drie oktober die er aan zit te komen. Om deze dag voor de ouderen kosteloos mogelijk te maken zijn de organisatoren van het evenement nog op zoek naar sponsoren die hen een handje willen helpen.

Mocht u deze Nationale Ouderendag willen sponsoren, dan kunt u contact opnemen met Henk van der Aar:
Tel: 06 27 34 52 02

In onderstaand audiofragment gaat u luisteren naar een interview tussen Lotte Bruel en Henk van der Aar. Meneer van der Aar organiseert activiteiten voor ouderen, waaronder een dartavond in de regio Leidsche rijn. 

https://soundcloud.com/lotte-bruel/interview-met-henk-van-der-aar-door-lotte-bruel/s-uwY19xDfuQc

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.