Kunstenares Hinke Weikamp doet mee aan de AtelierRoute in Leidsche Rijn

Kunstenares Hinke Weikamp doet mee aan de AtelierRoute in Leidsche Rijn

Foto: Hinke Weikamp

In de eerste twee weekenden van oktober is de AtelierRoute Utrecht. Dit jaar zijn er meer dan 250 kunstenaars van de partij. Kunstenares Hinke Weikamp maakt ook deel uit van de route en vertelt over haar rol in de AtelierRoute en haar kunst.

Hinke Weikamp, een kunstenares uit Leidsche Rijn, maakt onder andere monoprints van materialen die zij vindt in de natuur. ‘Ik vind het heel erg fijn om met natuurlijke materialen te monoprinten. Voor mij is de natuur een belangrijk thema’, vertelt Weikamp. Zij zal dit jaar deelnemen aan de AtelierRoute, dit is volgens haar een mooie vorm is van kunst overbrengen. De route is namelijk goed verdeeld in Utrecht Oost en Utrecht West.

De AtelierRoute houdt in dat mensen in de omgeving Utrecht allerlei kunstwerken en ateliers kunnen bekijken. Het eerste weekend van oktober openen de ateliers van Utrecht West hun deuren en het tweede weekend is Utrecht Oost aan de beurt. Mensen kunnen hierdoor een dagje langskomen en gemakkelijk de route volgen in hun buurt. Op 100 locaties worden door heel Utrecht, Leidsche Rijn en De Meern kunstwerken tentoongesteld op verschillende plekken zoals voormalige kantoor- of schoolgebouwen. Sommige kunstenaars stellen hun atelier ook open bij hun eigen huis.

Hinke Weikamp gaf ook aan dat ze de coronatijd heel makkelijk heeft doorlopen. Ze was al niet van plan om afgelopen jaar veel deel te nemen aan exposities. Dit kwam haar dus goed uit en ze heeft kunstwerken kunnen verkopen vanuit huis.

Over de auteur

Madison Schuitemaker

Mijn naam is Madison Schuitemaker en ik ben 17 jaar. Ik ben geboren in De Meern, Leidsche Rijn. Ik heb mijn havo-diploma in het jaar 2021 gehaald en studeer nu aan de School voor Journalistiek in de bruisende stad Utrecht. Mijn interesse in schrijven en documentaires steunen mij bij deze uitgebreide studie.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.