Week tegen eenzaamheid in Leidsche Rijn

Week tegen eenzaamheid in Leidsche Rijn

Een diner van Resto van Harte net buiten Leidsche Rijn

Afgelopen week is de Week tegen Eenzaamheid begonnen. Dit gaat goed samen met de – sinds kort weer – heropende Resto van ‘t Harte. Jolanda Panis, organisator van alle projecten van Resto van Harte in Leidsche Rijn, organiseert elke vrijdag weer een diner waar buurtbewoners bij elkaar kunnen komen om elkaar beter te leren kennen.

‘In 2019 ervoer negen procent van de Nederlandse bevolking van vijftien jaar of ouder sterke gevoelens van eenzaamheid’ schreef het CBS. In de Week tegen Eenzaamheid staat ontmoeting en verbinding centraal. Hierbij is het doel isolement van mensen tegen te gaan en hen bij elkaar te brengen. Dit is een thema waar Jolanda Panis en de vrijwilligers van Resto van Harte elke week druk mee bezig zijn.

‘We zijn er om de sociale cohesie te versterken’ aldus mevrouw Panis. In de corona tijd moest zij constant rekening houden met de maatregelen. Hierin organiseerde zij afhaaldiners of diners van maximaal zeven gasten, maar sinds afgelopen vrijdag worden er weer diners van vijftig man georganiseerd. In de ruil voor een klein bedrag krijgen de buurtbewoners uit Leidsche Rijn een diner voorgeschoteld en krijgen zij de kans elkaar beter te leren kennen. Mevrouw Panis probeert op deze manier een betere sociale cohesie in Leidsche Rijn te creëren. De Week tegen Eenzaamheid wordt gehouden van 30 september tot 7 oktober in het kader van het actieprogramma Eén tegen Eenzaamheid georganiseerd door het Ministerie van Volksgezondheid, Sport en Welzijn.

https://soundcloud.com/user-471999248/intervieuw-week4?si=358ee928841e479c8d03aa2b2af9d349

Over de auteur

Thijme van der Burg

Mijn naam is Thijme van der Burg. Mijn interesse liggen bij Nederlandse nationale politiek. Ik volg de verandering in de actuele politiek en de lokale Utrechtse politiek met groot plezier en ik ben me bewust van elke actuele verandering. Hopelijk kan ik Leidsche Rijner zo goed mogelijk informeren op dit gebied en de politiek zo transparant mogelijk maken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.