Verveling tijdens de herfstvakantie? Niet als het aan Museum Hoge Woerd ligt!

Verveling tijdens de herfstvakantie? Niet als het aan Museum Hoge Woerd ligt!

Tekst: Jip Gerritsen

Audio: Madison Schuitemaker en Kobe Luijten

 

Museum Hoge Woerd organiseert extra activiteiten naar aanleiding van de herfstvakantie, die voor de regio Utrecht begint op zaterdag 16 oktober.  Vanaf dinsdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur, zijn er workshops en trainingen te volgen. Een bezoekje aan het museum is gratis, maar voor sommige activiteiten wordt een bijdrage gevraagd.

 

Het programma bestaat onder andere uit een soldatentraining, een workshop ‘nep of echt?’, maar je kunt bijvoorbeeld ook een eigen Romeinse speld maken. Het volledige programma staat op de website ‘museumhogewoerd.nl’. De meeste activiteiten zijn geschikt voor het hele gezin. Slechts voor enkele workshops is er een leeftijdsaanduiding.

Tot kortgeleden deed Castellum Hoge Woerd voornamelijk mee aan veel landelijke projecten. Birgit kreugel, werkzaam bij de evenementen organisatie van Castellum Hoge Woerd, vertelt waarom ze hiermee zijn gestopt:‘Het is voor ons best intensief en het kost veel tijd, terwijl je door het jaar heen ook leuke dingen wilt organiseren in de regio. Nu we ons meer op de regio concentreren kunnen we ook in de vakanties mensen leuke workshops en trainingen aanbieden’.

Castellum Hoge Woerd is een eigentijdse herbouw van een Romeins fort. 2000 jaar geleden bewaakte romeinse soldaten vanuit dit fort de rivier de Rijn die 100 meter van het fort stroomde. Brigit Kreugel: ‘Er komen Veel gezinnen en scholen uit de wijk, en Utrecht hier naartoe. Maar ook mensen uit het hele land die echt specifiek geïnteresseerd zijn in de Romeinen aldus Brigit Kreugel’.

https://soundcloud.com/kobe-luijten/castellum-hoge-woerd-herfstvakantie?si=246fd5bbbbe74ff9a387b255d8a9fe71

https://soundcloud.com/madison-schuitemaker/audiobericht-3-valerie-vliet-madison-schuitemakerwav/s-ZBGi4bvDpCY?si=5b3161c12247443ba58e5d4ef66fba4c

Over de auteur

Jip Gerritsen

Mijn naam is Jip Gerritsen (17). Ik ben geboren en getogen in Vleuten (Leidsche rijn). Ik heb in het jaar 2021 mijn havo afgerond. ik studeer momenteel aan de School voor Journalistiek. Ik hockey bij hockeyclub Fletiomare in Leidsche rijn. Ik ben vooral geïnteresseerd in sport en documentaires, maar mijn interesse zijn heel breed en ik sta voor alles open.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.