Vleutenaar Maikel Schilders vergroot voorsprong in NK junior karten

Vleutenaar Maikel Schilders vergroot voorsprong in NK junior karten

Foto: Maikel Schilders (midden) via KartPhoto.com

Het was wederom een geslaagd race weekend voor Maikel Schilders. De 14-jarige karter uit Vleuten pakte afgelopen zondag de winst op Circuit Park Berghem, en heeft daarmee zijn leiding in het Nederlands Kampioenschap 4takt junior karten opgeschroefd naar 12 punten voorsprong. Het was zijn tweede overwinning en derde podiumfinish van dit seizoen.

Bij de kwalificatie op zaterdag landde Schilders pole position, wat betekende dat hij tijdens de regenachtige race op zondag vooraan mocht beginnen. ‘Regen bevalt mij vaak goed, we stellen de kart erop af door er regenbanden onder te doen. De voorste banden worden breder voor meer grip, en de achterste banden worden smaller om te voorkomen dat ik ga glijden’, vertelt Schilders.
De zondag verliep goed: de eerste race werd gewonnen door Schilders, waarna hij tijdens de tweede en derde race P2 eindigde, achter oud-teamgenoot Sky Defourny. Beide karters behaalden 159 punten en stonden hiermee nek aan nek. De resultaten van de kwalificatie waren in dit geval doorslaggevend, wat betekende dat Schilders zijn positie als leider in het kampioenschap kon behouden.

Schilders rijdt nu nog in de ID Engines Junior klasse en gaat volgend jaar beginnen in de ID Engines Senioren klasse, waar hij al een aantal proefritjes heeft mogen maken. De jonge karter komt uit een ware racefamilie: zijn vader en opa, die hem helpen bij het waarmaken van zijn droom, deden op hun beurt aan autocross en Oval racing.
Veel karters dromen ervan op een dag te rijden in één van de Formules, maar Schilders wil realistisch blijven. ‘Ik kijk vaak naar Max Verstappen op TV, daar leer ik veel van, maar Formule 1 is duur en lastig te bereiken’, aldus Schilders.

Er staan er nog 2 races op de kalender voor dit seizoen, waarvan er één zal worden gereden in Eindhoven en de laatste op het historische Circuit Spa-Francorchamps in België. De weersomstandigheden laten Schilders koud: ‘Nat of droog, in beide ben ik snel. Ik kijk vooral uit naar Spa, hier ga ik voor het eerst het NK rijden!’

Tekst: Nina Laurens
Audio: Jyoti Tojo

https://soundcloud.com/jyoti-lachmising/maikel-schilders?si=bc8a8e5538cf45d09493fe263b9b06bd

Over de auteur

Nina Laurens

Mijn naam is Nina Marguerita Laurens, ik ben 20 jaar en woonachtig in het prachtige Vleuten. Ik ben tweedejaars student journalistiek aan de Hogeschool Utrecht, een opleiding die goed aansluit bij mijn brede veld aan interesses en behoefte aan creatieve expressie. Voor het nieuwsplatform UPD8 reis ik stad en land af om onze lezers, kijkers en luisteraars te voorzien van het laatste nieuws.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *