Een hond hebben zonder baasje te zijn?

Een hond hebben zonder baasje te zijn?

Haarlem – Stichting OOPOEH (Opa’s en Oma’s passen op een hond) is voor 55-plussers die het in hun vrije tijd leuk vinden om op iemands hond te passen. Het doel is de eenzaamheid in Haarlem, maar ook in de rest van Nederland te verminderen.

Brecht van der Meulen, projectleider van stichting OOPOEH in Haarlem, ziet dat OOPOEH een positieve invloed heeft op de eenzaamheid onder ouderen in Haarlem. ‘Als je met een hond op straat loopt praat je makkelijker met mensen uit de buurt’, vertelt Brecht. Mensen met honden zoeken elkaar vaak op, en zo verbeter je dus indirect je sociale contacten, en ga je je snel niet meer eenzaam voelen. ‘Vooral in Haarlem zijn er veel hondenbaasjes en veel eenzame ouderen’, Brecht hoopt dat deze twee groepen elkaar zullen gaan helpen en zo de eenzaamheid tegen zullen gaan. Zo hoopt ze dat de 55-plussers die graag een hond in hun leven hebben of willen, een geschikte match vinden waarmee ze lekker door Haarlem kunnen wandelen.

Wilt u het interview horen met Brecht van der Meulen? Klik dan op de onderstaande link.

Stream Interview met Brecht van der Meulen OOPOEH van Matthijs Bos | Luister gratis online op SoundCloud

Over de auteur

Matthijs Bos

Als ambitie heb ik om de sportjournalistiek in te gaan, als echte sportliefhebber kan ik goed verschillende wedstrijden analyseren. Als klein jongetje was ik al heel erg bezig met het stellen van vragen en onderzoeken, twee goede eigenschappen voor een kritische journalist.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *