Na de GGZ nu ook Divorce Housing in Salem

Na de GGZ nu ook Divorce Housing in Salem

Het oude verzorgingstehuis Salem te Katwijk

KATWIJK- DSV verzorgd leven heeft ervoor gekozen een deel van het oude Salem verzorgingstehuis te verhuren aan Divorce Housing. Deze organisatie biedt woonruimte aan mensen die met spoed een huis nodig hebben na een scheiding of relatiebreuk.

 

Salem, het oude verzorgingstehuis in Katwijk aan Zee, staat al sinds 2019 leeg nadat de bewoners zijn overgeplaatst naar Vliedstede in Rijnsburg. Hier wachten de bewoners op de verbouwing van Salem die flink op zich laat wachten nadat het naar buiten kwam dat DSV verzorgd leven in de financiële problemen zat.

Na ruim twee jaar heeft DSV begin dit jaar besloten een deel van het gebouw te verhuren aan GGZ Rivierduinen. Zij zijn van plan het gebouw te gebruiken als tijdelijke woonlocatie voor 36 cliënten uit Noordwijkerhout.

Deze week kondigde de DSV aan de overgebleven vleugen te verhuren aan Divorce Housing. Een organisatie die woonruimte biedt aan mensen die net zijn gescheiden. Dit is niet de eerste locatie in Katwijk dat verhuurd gaat worden aan deze partij. De organisatie heeft in 2020 ook het oude ID-college opgekocht en getransformeerd tot een ‘scheidingshotel’.

‘Wij waren op zoek naar een partij die wat voor Katwijk terug kon doen en goed aangeschreven stond,’ aldus Jan de Vries, directeur bestuurder van DSV Verzorgd wonen. ‘Divorce Housing was al actief in zowel Katwijk als Lisse en konden ook een goed bod doen, deze partij kwam zodoende als beste uit de bus.’

Met beide partijen is een contract afgelegd tot eind 2022. Tegen die tijd hoopt DSV concrete plannen te hebben voor de nieuwbouw van Salem.

Wilt u meer weten over DSV en de toekomstige bestemming van verzorgingshuis Salem?

Luister hieronder dan naar het volledige interview met Jan de Vries, directeur bestuur van DSV Verzorgd wonen.

Over de auteur

Arend-Jan Onderwater

Arend-Jan is vooral geïnteresseerd in politiek en actualiteiten. Hij kijkt met een Kritische blik naar de wereld en hoopt ooit politiek verslaggever te worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.