Nog geen definitieve beslissing over Kerstmarkt Haarlem

Nog geen definitieve beslissing over Kerstmarkt Haarlem

Drukte langs een kraam tijdens de kerstmarkt in Haarlem 2019

HAARLEM – Er is nog geen definitieve beslissing genomen over of de kerstmarkt in Haarlem van vrijdag 10 t/m zondag 12 december doorgaat. Dat volgens de organisatie van Kerstmarkt Haarlem.

 Of de kerstmarkt in Haarlem doorgaat is nog even afwachten. In de zomer daalden de corona-besmettingscijfers, maar deze lopen nu weer op. ‘We vinden dat we niet te snel een beslissing moeten nemen om de kerstmarkt te gaan aflasten. Dat betekent dat je 300 ondernemers thuis laat blijven terwijl ze wat centjes willen verdienen’, aldus Mense. Na de persconferentie van 2 november gaat de organisatie opnieuw kijken wat de mogelijkheden zijn voor de kerstmarkt.

De weekmarkten in Haarlem zijn het hele jaar doorgegaan. Toch is er over de kerstmarkt nog discussie. ‘Het verschil tussen de weekmarkt en kerstmarkt is dat de weekmarkten ruimer zijn opgezet. Er zijn zijstraten bijgenomen om het publiek meer ruimte te geven, daarnaast was er tijdens de lockdown alleen maar food op de markt en komen er veel minder bezoekers op af.’, zegt Mense. De kerstmarkt daarentegen zal door de hele binnenstad verspreid zijn en er worden rond de 200 tot 250 duizend bezoekers verwacht.

Mocht de kerstmarkt doorgaan dan gaat deze er anders uitzien dan voorgaande jaren. Het wordt een doorstroomevenement wat betekent dat er alleen buitenactiviteiten zullen zijn. Normaal gesproken zouden er entertainmentprogramma’s zijn en podia voor bezoekers. Er is nu bewust gekozen om dat niet te doen als de kerstmarkt doorgaat om opstoppingen van bezoekers te voorkomen.

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *