Steeds meer aandacht voor FairTrade producten

Steeds meer aandacht voor FairTrade producten

De Wereldwinkel Sassenheim

SASSENHEIM – In de Wereldwinkel in Sassenheim worden steeds meer FairTrade producten verkocht. Naast dat mensen duurzaamheid en milieu steeds belangrijker vinden, wordt er nu ook meer aandacht besteed aan eerlijke handel.

FairTrade is een handelspartnerschap dat streeft naar meer rechtvaardigheid in de internationale handel. Ze zetten zich actief in voor betere handelsvoorwaarden en komen op voor de rechten van producenten en werknemers in ontwikkelingslanden.

De Wereldwinkel in Sassenheim verkoopt zelfgemaakte producten van mensen in ontwikkelingslanden. Via FairTrade coöperaties belanden producten van kleine zelfstandige bedrijven in winkels zoals de Wereldwinkel. Hierdoor ontstaat een eerlijk handelstraject van gecertificeerde FairTrade producten.

De winkel verkoopt, zoals voorzitter Wim van Vliet ze noemt, ‘producten met een verhaal’. Je kunt bij de winkel terecht voor mooie cadeau- en foodartikelen, allen met een herkomst uit eerlijke handel. Met zijn functie probeert Wim van Vliet de Wereldwinkel zo veel mogelijk aan te sturen de bekendheid van FairTrade producten te vergroten in Sassenheim en omgeving.

Met de Wereldwinkel in Sassenheim gaat het goed. De verkoop van FairTrade producten is toegenomen. Naast dat mensen meer aandacht besteden aan duurzaamheid en milieu, besteden ze nu ook steeds meer aandacht aan eerlijke handel. Achter alle artikelen van de Wereldwinkel zit naast een bijzonder en uniek verhaal een eerlijk handelstraject wat voor veel mensen een reden is om de producten van de Wereldwinkel te kopen.

In de FairTrade week van 30 oktober tot en met 7 november wordt in de vestigingen in Sassenheim en Noordwijkerhout nog meer aandacht gevraagd voor FairTrade producten. De vrijwilligers van de Wereldwinkel zullen de klanten vertellen over wat FairTrade nu precies inhoudt en zo nog meer mensen interesseren in de bijzondere handgemaakte producten van de Wereldwinkel.

Hieronder een gedeelte van het interview met Wim van Vliet, voorzitter van Wereldwinkel Sassenheim.

https://soundcloud.com/user-469585412/interview-wim-van-vliet/s-OoQ10iUoy2I?si=d182131323e0472cbcc3b2159b7d4b31

Over de auteur

Lisa Kattenberg

Lisa Kattenberg is 19 jaar oud en eerstejaars journalistiekstudent aan de Hogeschool van Utrecht. Ze is erg benieuwd naar wat deze studie haar zal brengen en kijkt er naar uit om dit jaar te ontdekken waar haar interesses liggen. 'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.' - Pippi Langkous

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *