Hectiek in de sportschool

Hectiek in de sportschool

HAARLEM – Van vijf uur ’s ochtends tot vijf uur ’s avonds. Dan mogen we er allemaal op uit om te doen wat we willen. We kunnen shoppen, uit eten, drankjes doen. En niet te vergeten mogen we ook sporten. De nieuwe maatregel brengt veel klachten met zich mee, maar ook nieuwe motivatie voor sommige sporters.

In gesprek met meerdere sportscholen in Haarlem is een woord leidend: hectisch. Alle trainingen die normaliter in de avond werden gedaan moeten nu een nieuw plekje krijgen op de dag. Dat betekend voor het sportschool personeel kortere dagen, maar wel met des te meer stress. De eerste trainingen beginnen al om zes uur en gaan onafgebroken door tot tien voor vijf. In het telefoongesprek met Sportcity Haarlem krijg ik een hijgende medewerker aan de telefoon, die mij graag te woord wilt staan, maar dat blijkt toch lastig te zijn tijdens het geven van een training.

Graag wil ik er achter komen hoe het er aan toegaat in de sportschool, hoe is het daar om vijf uur ’s ochtends en blijft het sporten zo nog wel leuk.

Luister hier naar sportfanaat Wout Wildering en ikzelf die opzoek gaan naar een antwoord op die vraag:

https://soundcloud.com/jannes-v-leeuwen/situatie-in-de-sportschool?si=3db854964789494fab182735abf132c0

Over de auteur

Jannes van Leeuwen van Leeuwen

Jannes, 19 jaar, is geboren en getogen in Haarlem. Hij is met een stukje toeval in journalistische wereld belandt. Jannes zijn interesse in journalistiek is ontstaan in het schrijven. Schrijven van poëzie om precies te zijn. Na zijn afgewezen aanmelding aan ArtEZ voor de opleiding Creative Writing moest Jannes zijn vizier op iets nieuws richten. Al snel komt de opleiding journalistiek aan Hogeschool Utrecht op zijn pad. Met een scherpe blik en fraaie woorden Jannes groeit langzaam uit tot een hoofdrolspeler in het journalistieke landschap.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *