De Kerstige Quiz van Gymnasium Felisenum

De Kerstige Quiz van Gymnasium Felisenum

IJMUIDEN – Gymnasium Felisenum heeft door de omstandigheden rond corona ervoor gekozen om op kerstavond een kerstquiz te organiseren. Ze organiseren dit vanuit Microsoft Teams waarbij de leerlingen met hun families vanuit huis mee kunnen doen aan de quiz. Ik ga bij mijn broertje aanschuiven en ik ga kijken waar deze quiz naartoe gaat.

Het is de ochtend voor kerstavond. Momenteel staat de huiskamer in de kerstsfeer in de vorm van allerlei verzieringen en kerstmuziek. Zo staat de kerstboom er weer mooi en gedecoreerd erbij, en zijn er overal in de huiskamer kleine kerststukjes. Mijn broertje zit netjes gekleed aan tafel achter zijn laptop, want vandaag is namelijk de kerstquiz georganiseerd door Gymnasium Felisenum.

Mijn broertje, mijn vader en ik zitten met plezier te wachten op dat de kerstquiz van start gaat. Er wordt daarbij gevraagd om de QR code te scannen om mee te doen aan de quiz. Ondertussen zijn de docenten achter de schermen snel van alles aan het regelen om de kerstquiz vlekkeloos te laten verlopen, zodat er een plezierige einde komt aan dit jaar. Bovendien springen er nog andere teams bij die ook aan deze quiz mee gaan doen. Er doen maar liefst 53 teams mee deze ochtend. Toch duurt het wel lang voor de quiz start. Ik pak er toch maar een warme chocomel erbij.

De quiz gaat eindelijk van start! De eerste ronde gaat over een aantal vlaggen van een land. De eerste vlag is een met een ster in het midden, ik had geen flauw idee welke land het was. Het bleek dus de vlag van Suriname te zijn. Tweede vlag is een makkelijke, met een groen gele vlag met een donkerblauwe bol in het midden. Het antwoord komt binnen en het is correct, het is de vlag van Brazilië. En zo gaat de eerste ronde verder van gang. De tiende vlag wordt goedgerekend, we hebben negen van de tien vlaggen goed. In de ranking staan wij op de tweede plaats!

In de tweede ronde gaan de vragen over trivia. Oei, dit wordt wel een harde want de eerste vraag is gelijk een vraag over voetbal. Dat is een sport watt ons niet echt interesseert. De tweede vraag gaat over de vorm van de sterrenbeeld de grote beer, we voeren in dat het lijkt op een steelpan en die wordt goed gerekend. Een andere vraag gaat over de datum van de bestorming van het Capitool, wat 6 januari dit jaar was gebeurd. Deze ronde is toch wel een pittige ronde. Helaas hebben wij niet goed genoeg gescoord en worden we naar de achtste plaats gestoten.

De derde ronde blijkt ook weer een trivia vraag te zijn. De eerste vraag wordt per ongeluk geskipt, gelukkig was het een wiskunde vraag. De tweede vraag blijkt ook over de scheiding te zijn van Dr. Dre, weer een punt mis. De zesde vraag is gelukkig een die voor de hand ligt, want het gaat over de vraag wat nu de naam is van de vroegere naam van Leningrad. We voeren St. Petersburg in en het wordt goed gerekend! Helaas, wij zijn toch gezakt naar de elfde plaats.

De vierde ronde wordt een muziek ronde, dit kan interessant worden. De eerste vraag begint met een muziekfragment. Helaas is het eentje die begint met een Nederlandse artiest, een mistreffer. De tweede vraag is ook een over het naam van een liedje van Adele. Deze weten wij totaal niet eens. Oei, dit gaat fout. Dit wordt een verloren ronde, want wij kunnen niks uit maken van de muziek fragmenten. We zijn verder gedaald naar de achttiende plaats.

De vijfde ronde gaat over filmcitaten, misschien wordt dit de comeback! De eerste vraag is over een quote die ik mij niet bekend voor komt, het blijkt een quote van Harry Potter. De tweede vraag hadden wij goed maar door een misspelling is het helaas fout gerekend, balen. De derde is de geniale bijbel vers die Samuel L. Jackson zegt in Pulp Fiction, echt een klassieker! Eindelijk, we hebben vier plaatsen naar boven kunnen vechten naar de veertiende plaats.

De laatste ronde begint, weer een trivia ronde. De eerste vraag is gelijk een vraag over wat het tegenovergestelde is van antoniem, waarbij ik gok op anoniem. Helaas, blijkt het weer synoniem te zijn. Wij zijn een beetje hopeloos in onze gezicht en denken niet meer te winnen. Helaas hebben we niks meer er aan kunnen doen. We waren geëindigd op de veertiende plaats. Het was zeker een zeer vermakelijke quiz.

Aan het einde van de quiz mag de winnaar een wiel draaien met daarop allemaal goede doelen. De wiel eindigt op het Leger des Heils, met daarbij een linkje naar een tikkie die je kan sturen. Dit jaar heeft Gymnasium Felisenum ondanks de omstandigheden toch een leuke event van gemaakt.

Over de auteur

Giorgio Steltenpohl

Giorgio Steltenpohl wil als journalist meer te weten komen van de maatschappij en zijn ondervindingen delen met andere mensen. Hij wil mensen met elkaar laten discussiëren over relevante maatschappelijke problemen en de ongehoorden met hun verhalen in de spotlight zetten. "Jackpot!"

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.