Haarlem komt op tegen stagediscriminatie

Haarlem komt op tegen stagediscriminatie

Een aantal hardwerkende leerlingen in een klaslokaal.

HAARLEM – Stagediscriminatie is een fenomeen wat veel voor komt onder de studenten. Niet mogen stagelopen omdat je bijvoorbeeld een te laag taal- of opleidingsniveau hebt. De Gemeente Haarlem en het Nova College maken een extra plan om stagediscriminatie tegen te gaan.

 Uit diverse landelijke onderzoeken van onder andere het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland is gebleken dat het probleem van stagediscriminatie al langere tijd speelt. Het college van B&W van Haarlem is vastberaden dit probleem als serieus en hardnekkig probleem aan te pakken. Om de stagediscriminatie tegen te gaan en in de toekomst te voorkomen neemt de gemeente Haarlem samen met het MBO Nova College stappen om dit te bevorderen.

Op het Nova College werden al eerder stappen genomen om stagediscriminatie te verminderen. Er waren al eerder gesprekken tussen studenten en studieloopbaanbegeleiders over stagediscriminatie, er wordt een goede relatie tussen studenten en stagebedrijven onderhouden, er zijn sollicitatietrainingen en er is aandacht voor de sociale veiligheid.

Met de nieuwe plannen wordt onder meer de bewustwording van stagediscriminatie vergroot door medewerkers die vaker gesprekken gaan voeren met studenten en stagebedrijven. Daarnaast komt er meer aandacht voor het registreren van stagediscriminatie door samenwerkingen met landelijke experts te versterken. Ook de samenwerking die er al was tussen het Nova College en het Bureau Discriminatiezaken Kennemerland blijft voortbestaan. BDZ blijft doorgaan met het geven van workshops aan scholen en docententeams.

Wilt u luisteren naar een interview waarin Kaylee Twaalfhoven spreekt met een student van het Nova College die te maken heeft gehad met stagediscriminatie? Klik dan op de link: https://soundcloud.com/kaylee-twaalfhoven/interview-nika?si=95a1beaf0e7640c48d3658510fcd6f5a&utm_source=clipboard&utm_medium=text&utm_campaign=social_sharing 

Over de auteur

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.