Tea My Dear moet haar deur sluiten vanwege COVID-19

Tea My Dear moet haar deur sluiten vanwege COVID-19

HAARLEM- Vanwege COVID-19 moet Tea My Dear haar deuren sluiten. Dit is een schok voor de regio, maar al helemaal voor de eigenaresse. De winkel zal 1 april haar deuren sluiten, tenzij er eerder huurders opdagen.

Door de vele lockdowns en coronamaatregelen kan Tea My Dear niet meer draaien. Naast het verkopen van thee, theepotten en servies leverde haar winkel thee aan horeca, gaf ze workshops in de winkel, net als proeverijtjes, hightea’s en verjaardagen. Die laatste vijf vallen allemaal weg. Daar bovenop is er geen sprake meer van toerisme. ‘Ook al ben ik een essentiële winkel, vanwege de thee, twijfelen mensen of ze binnen mogen komen. Er is nog een drempelvrees’, vertelt de eigenaresse Amber Zant.

Amber Zant is vijf jaar geleden begonnen met haar theewinkel met een liefde voor thee en een passie om mensen te helpen. Nu is het einde ineens in zicht. Als COVID-19 er niet was geweest had Zant geen reden om te stoppen. Niet alleen dat, maar Zant had plannen voor een tea room en het verkopen van meer en andere artikelen. De winkel liep goed, ‘Er zat een stijgende lijn in, maar toen kwam 2020 sindsdien is de lijn alleen maar gedaald’, aldus Zant.

Hoewel haar winkel de dupe is van COVID-19, blijft de eigenaresse positief. Ze moet zichzelf af en toe naar de winkel slepen, maar zodra deze deur gesloten is, opent Zant een ander. Ook krijgt ze energie van de mensen die met haar meeleven. Nadat het droevige nieuws uitkwam, kwamen veel mensen langs en lieten ze weten dat ze het jammer vinden. ‘Iemand reageerde: Ja maar jij bent de winkel’. Zant heeft goede moet, ze heeft namelijk al een volgende stap gemaakt. Ze is druk aan het solliciteren. Zant kan hier niet veel over zeggen, maar het heeft te maken met thee.

Over de auteur

Sil Moison

Sil Moison is een nieuwsgierige en leergierige student op de HU. Hij toont interesse in de verhalen van mensen. Een van zijn hobby's is fotografie. Door fotografie kijkt hij op een andere manier naar de wereld. Ook stelt Sil veel vragen, kritisch en scherp. "Hij stelt altijd zoveel vragen, journalistiek is echt iets voor hem" aldus een collega van Sil bij de Albert Heijn.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.