‘We waren een kapper, sportschool en kledingwinkel in één.’

‘We waren een kapper, sportschool en kledingwinkel in één.’

Verhage Hoofddorp Floriande

HOOFDDORP- Verhage in Hoofddorp Floriande heeft een speciale protestactie neergezet om toch haar deuren te kunnen openen. Tussen 12.00 en 17.00 uur konden mensen langskomen om een drankje te doen. Daarnaast kon je ook een knipbeurt krijgen of om lekker te komen sporten.

Vrijdag 14 januari kwam in de persconferentie naar voren dat de horeca nog dicht bleef. Horecaondernemers zijn woest en besloten om gewoon open te gaan als protestactie. Verhage in Hoofddorp Floriande heeft ook meegedaan aan de protestactie. Bij de protestactie hebben ze dingen gedaan om essentieel genoeg te zijn om open te gaan.

Eigenaar Marco Honsbeek vertelt dat ze deze actie hebben bedacht om zo een knipoog te geven aan het huidige beleid. ‘Als de horeca niet open mag dan hebben wij besloten om dan maar te gaan doen wat wel mag, zoals een kapper of een sportschool. Het is eigenlijk op deze manier een knipoog naar het kabinet. We waren dus een kapper, sportschool en kledingwinkel in één.’

Verhage Hoofddorp is vaker de dupe geweest door het coronabeleid. Ze kregen steun van de overheid maar doordat ze in de zomer van 2021 een te goede zomer hebben gedraaid moesten ze alles weer terugbetalen en konden ze weer van voor af aan beginnen.

Marco Honsbeek vertelt dat ze in de toekomst minder zullen protesteren. ‘Het heeft natuurlijk geen zin om te blijven protesteren want dan kan het tegen je gebruikt worden. Maar we vonden het wel een mooie knipoog.’

Over de auteur

Wesley Schröder

Wesley (18) wil het nieuws goed overbrengen. Wesley is sinds jonge leeftijd erg geïnteresseerd in alle soorten sport. Vroeger wilde hij profvoetballer worden. Dat werd het helaas niet. "Ik kan zelf niet voetballen maar ik heb er wel verstand van."

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.